Musing Mondays: Hobbiten

Musing MondaysJag har hittat det här konceptet på bloggen Should Be Reading. Varje vecka ska man fundera kring en av följande punkter:

• Describe one of your reading habits.
• Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
• Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.
• Do you have a bookish rant? Something about books or reading (or the industry) that gets your ire up? Share it with us!
• Instead of the above questions, maybe you just want to ramble on about something else pertaining to books — let’s hear it, then!

Min fundering

Punkt nummer fem, om jag får be.

Jag såg ju The Hobbit: An Unexpected Journey nu i helgen och den var betydligt bättre än jag hade väntat mig. Martin Freeman är inte en av mina favoritskådespelare, men jag tyckte han gjorde en bra rolltolkning av Bilbo och att han var ganska sympatisk. Särskilt som jag precis innan filmen vände mig om till mamma och frågade: var inte Bilbo en liten skit* i boken?

Det är lite drygt tio år sedan jag läste boken. Jag hade lite vaga minnen av troll, men inte så mycket mer. Och att Gollum var med. Ändå hade jag tillräckligt med hågkomster för att spoila filmen för de som inte hade läst boken – ”Men jag hade för mig att det var så här” och så två sekunder senare inträffar sagda händelse. Jag måste lära mig vara tyst medan jag tittar på film.

Jag är lite sugen på att läsa om boken, men jag vill faktiskt inte riktigt spoila mig för de andra två filmerna. Det var lite trevligt att inte vara helt hundra på vad som skulle hända.

Vad tycker ni – ska jag läsa om boken nu eller vänta tills efter tredje filmen?

 

*som i engelskans ”a little shit”.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Musing Mondays: Hobbiten

 1. Jag gillar faktiskt Martin Freeman. Han har varit med i några tvivelaktiga filmer och serier men i överlag tycker jag att han är grym.

  Och som John Watson i BBC:s Sherlock är han helt underbar!

 2. Freja skriver:

  Jag, som inte är en fan vare sig av sagan om ringen eller Bolbo Bagger skulle kunna tänka mig att se filmen enbart för Martin Freeman, jag gillar honom skarpt! Ända sen hans medverkan i tv-serien The Office!

 3. Anna A skriver:

  Gillar Martin Freeman, både som Bilbo och annars.

  Jag ställde mig samma fråga innan jag såg The Hobbit pt 1. Jag bestämde mig för att göra det, hade inte heller läst den på engelska innan så jag ville känna på originalet. Jag tycke inte att det störde att jag läst. De har ju gjort om den del, men jag tycker allt funkar, det var inte så att jag retade mig på saker och ting när jag såg filmen, som jag fö tyckte mycket om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.