Musing Mondays: Min nya bokklubb

Musing MondaysJag har hittat det här konceptet på bloggen Should Be Reading. Varje vecka ska man fundera kring en av följande punkter:

• Describe one of your reading habits.
• Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
• What book are you currently desperate to get your hands on? Tell us about it!
• Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.
• Do you have a bookish rant? Something about books or reading (or the industry) that gets your ire up? Share it with us!
• Instead of the above questions, maybe you just want to ramble on about something else pertaining to books — let’s hear it, then!

Min fundering

Jag vill lägga till handlingarna att detta är Sannas ”fel”, eller snarare att det var hon som satte tanken i huvudet på mig. I helgens jerka skulle vi skriva vilken karaktär som vi skulle vilja ha som vår allra bästa vän. Jag kom väl aldrig fram till något vettigt svar, utan listade en rad karaktärer. Och Sanna sade att vi skulle kunna ha en bokklubb tillsammans.

Detta fick mig givetvis att fundera på vad för slags böcker dessa människor skulle föreslå. Vi skulle givetvis vara en sådan demokratisk bokklubb att en medlem i klubben enligt ett schema väljer vilken bok vi ska läsa en viss månad.

Oshima: Det första jag får upp i huvudet är Kafka. Jag tror nog Oshima skulle välja en bok eller novell av Kafka. Eller något annat existentialistiskt. Han är ju bibliotekarie så jag anar att han nog har ett par ess i ärmen att dela med sig av…

Hermione: Något obskyrt, tungt och lärorikt. Jag tror nog att hon skulle hitta böcker, problemet är nog snarare om hon kommer göra egna tolkningar eller låta andra göra tolkningar. ”Men jag har läst i [namn] att det ska tolkas så här…”

Sam: Sam är nog lättast, därför att de faktiskt diskuterar vad han tycker om i Maggie Stiefvaters böcker. Någon tysk poet, troligen Rilke (även om jag gör det väldigt lätt för mig, eftersom det nämns som hans favorit). I alla fall skulle han nog välja poesi.

James: Något irländskt eller något som handlar säckpipor, skulle jag kunna tänka mig. Eller något humoristiskt och ironiskt.

Enjolras: Någonting politiskt, skulle jag tro. Jag vet inte huruvida Marx och Engels verkligen passar in i hans politiska övertygelse, men jag är säker på att han skulle kunna välja något sådant och sedan antingen decimera deras idéer totalt eller passionerat hålla med om den. Eller så skulle han hålla sig till klassikerna Rosseau och Voltaire.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Musing Mondays: Min nya bokklubb

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Underhållande! Jag tror inte jag skulle kunna skriva ett inlägg där jag funderar över vilka böcker mina favoritkaraktärer skulle gilla:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.