Musing Mondays: En läsvana

Musing MondaysJag sökte efter “book memes blog” och hittade det här konceptet på bloggen Should Be Reading. Varje vecka ska man fundera kring en av följande punkter:

• Describe one of your reading habits.
• Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
• Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.

Haha, punkt två går ju bort med en gång, därför jag orkar inte diskutera varför jag köpte närmare tjugo böcker i förra veckan. Plus att jag har nog förklarat det redan i ett inlägg.

Jag läser gärna flera böcker samtidigt. Då blir det oftast så att någon bok ligger på sparlåga, medan andra läses mer flitigt. Jag brukar ha en bok som ligger uppe vid sängen, en som jag ska ha på bussen (gärna en pocket), en som ligger vid min sida i soffan.

Ibland får jag hem en bok som skuffar undan alla andra böcker i kön och jag måste läsa ut den innan jag kan fortsätta med de andra. Då sträckläser jag ofta.

Där har vi ett styck läsvana: jag läser ofta flera böcker samtidigt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Musing Mondays: En läsvana

  1. [Anna] skriver:

    Va kan man läsa bara en bok åt gången? Dock är jag duktig på att låta en bok som är bra ligga för länge påbörjad eftersom jag bara måste läsa klart några andra…

  2. Pingback: Jag kan inte läsa i sängen | How hollow heart and full

  3. Det är ganska smart att ha en bok då man reser någonstans, som på en buss, och en annan vid sängen. Speciellt då boken vid sängen är en inbunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.