Mysterious Skin

Regissör: Gregg Araki
Manus: Gregg Araki
Skådespelare: Joseph Gordon-Lewitt, 
Brady Corbet, Michelle Trachtenberg
Produktionsår: 2004
Längd: 99 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | Discshop
DVD | Discshop

Som åttaåring förlorade Brian flera timmar av sitt liv. Där är bara ett svart tomrum. Under hans uppväxt kommer jakten efter de förlorade timmarna leda honom till att tro att han blivit bortförd av utomjordingar. Neil, å andra sidan, är en vacker ung, men fruktansvärt kall, man som alla älskar men också är rädda för. Hans hänsynslöshet med sin egen kropp i jakt på kärlek leder honom till New York. Samtidigt börjar det figurera en pojke i Brians drömmar, en pojke som visar sig vara Neil. Neil är nyckeln till allt som hände Brian under de förlorade timmarna. Tillsammans inser de att det som har format deras liv inte har varit vad de trodde det vara.

Jag har velat se Mysterious Skin i flera år. Det hela är en mörk och obehaglig berättelse där två barn utsätts för övergrepp och de olika vägar som deras liv tog. Händelsen formade dem på olika vis, vilket gestaltas briljant av skådespelarna. Särskilt Joseph Gordon-Lewitt lyser som den karismatiske, men egoistiske, Neil. Brady Corbet som Brian är försagd och minst sagt en udda fågel. Hans fastklamrande vid tron på utomjordingar och ha blivit bortförda är hjärtskärande.

Samtidigt som Mysterious Skin är oerhört realistisk i skildring av sitt mörka ämne, är det samtidigt en udda film. Kameravinklar och berättelsen bidrar till en lätt surrealistisk stämning. Filmmusiken passar händelserna och är inte störande eller påträngande. Det är en sällsam uppväxtsaga om två pojkar som genomlidit ett svårt trauma. Medan Brian blir alltmer inåtvänd, svarar Neil genom att knulla sig igenom alla uppväxtortens män med smak för lammkött och omvandlar övergreppet till en kärlekssaga.

Mysterious Skin är mörk, obehaglig och lite märklig, men skildrar med känslighet två personers uppväxt i skuggan av ett övergrepp.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mysterious Skin

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.