NaNoWriMo: Dag 8-11

NaNoWriMoDag 8

Antal ord skrivna idag: 681 ord

Totalt antal ord (dag 8): 20’871 ord

Utvärdering: Denna dag var jag definitivt glad över att ha en bra buffert. Trots en storm av idéer under föregående natt, skrev jag enbart lite på morgonen. På eftermiddagen kände jag mig ganska krasslig och orkade inte skriva.

Jag skrev lite på en scen till kapitel 15 som grep tag i mig under gårdagen.

Lite knåpande på kapitel fyra blev det. Jag lyckades inkorporera en kasserad bit från Alumina, som jag skrev om eftersom en av de karaktärer som interagerade i den biten dog i förra boken. Det känns bra att ibland kunna återanvända bitar som inte kom med i den tidigare boken.

Dag 9

Antal ord skrivna idag: 2’364 ord

Totalt antal ord (dag 9): 23’235 ord

Utvärdering: Jag skrev klart den där scenen till kapitel 15 och började även skriva en inledande bit av det kapitlet. Det känns som om den här boken har tre distinkta faser och att från och med kapitel 15 så börjar en ny fas.

Jag skrev även en liten scen till kapitel 16 där två karaktärer pratar efter att ha återförenats. De har en del de behöver prata ut om.

Jag blev äntligen klar med kapitel 4 och är på det stora hela nöjd med det. Det har sina pusselbitar som för handlingen framåt.

Dag 10

Antal ord skrivna idag: 2’102 ord

Totalt antal ord (dag 10): 25’337 ord

Utvärdering: Det var meningen att jag skulle skriva klart kapitel 5 idag, men jag skulle bara skriva klart den påbörjade scenen från kapitel 15. Innan jag visste ordet av hade jag skrivit hela kapitlet! Det blev lite på kapitel 5, ändå.

Känns härligt att ha hunnit med hälften av de 50’000! Tror dock att den här boken kommer bli skapligt mycket längre, eftersom det bara är 6 kapitel av 24 planerade som är skrivna. Ändå känns detta som en naturlig ganska ökning, då historien har växt en hel del.

Dag 11

Antal ord skrivna idag: 5’119 ord

Totalt antal ord: 30’456 ord

Utvärdering: Fortfarande krasslig. Jag hade som mål att nå 30’000 ord den här helgen, så jag satte mig ned med ett huvud som kändes som det var fyllt med bomull och tvingade mig själv att skriva. Känner mig riktigt stolt med prestationen.

Stor del av jag har skrivit idag har kännetecknats av att det är lite fragmentariskt. Med vilket jag menar att jag har skrivit stora bitar av scener till kapitel 24, 19 och 9. Kapitel 19 och 9 är två väldigt emotionellt laddade kapitel, varav i det ena ett snårigt familjeförhållande ska redas ut och i det andra berättas vad som hänt en annan karaktär när han har befunnit sig i fångenskap. En del av det som är i kapitel 9 måste kanske skrivas om för att höja kvalitén.

Jag lyckades även skriva klart kapitel 5, men blev så fruktansvärt trött i mittenpartiet (skrev slutet till början till mitten XD) att det med allra största sannolikhet måste skrivas om hel. Oh well, NaNoWriMo handlar om att ordbajsa trots allt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.