Nick and Charlie av Alice Oseman

Nick and Charlie av Alice Oseman

Författare och illustratör: Alice Oseman
Serie: Solitaire, #1.5
Förlag: Harper Collins Children’s Books (2020)
Antal sidor: 159 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Alla vet att Nick och Charlie är det perfekta paret. Att de är oskiljaktiga. Men nu ska Nick börja på universitetet och Charlie måste gå klart gymnasiet. Alla frågar om de verkligen ska fortsätta vara tillsammans. Vilket dum fråga – de är ju Nick och Charlie! Men ju närmare tiden för avskedet kommer, desto mer börjar Nick och Charlie ifrågasätta om deras kärlek verkligen är stark nog att överleva att vara isär. Eller skjuter de bara upp det oundvikliga? Alla vet att den första kärleken sällan varar för evigt…

Nick and Charlie är en liten kortroman, som ändå lyckas innehålla precis lika mycket charm och värme som Alice Osemans andra böcker. Med de här två karaktärer har hon lyckats skapa ett par pojkar som många kan känna igen sig i, som många kan hänga upp ett hopp på om att få ett lyckligt slut. Att lyckliga slut är möjliga. För trots förvecklingar och missförstånd råder det aldrig något tvivel för läsaren att Nick och Charlie är för evigt.

Som i många andra romanceberättelser, skapas spänningen och dramatiken i Nick and Charlie av missförstånd och bristande kommunikation. Även om detta är ett väletablerat berättarknep i genren, så blir det inte mindre frustrerande för det. När allt hänger på att två karaktärer helt enkelt inte pratar om vad som tynger dem, så blir det lätt att man bara vill dänga ihop dem. Om ni faktiskt pratade med varandra skulle ni inte vara så olyckliga.

Nick and Charlie innehåller också Osemans charmiga illustrationer. Den korta texten drygas ut med dessa, samt seriestrippar, och bidrar till att sälja in denna söta, om än lite smått frustrerande historia.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

This Winter (recension)

Solitaire (recension)

Nick and Charlie

Heartstopper

Heartstopper Volume One (recension)

Heartstopper Volume Two (recension)

Heartstopper Volume Three (recension)

Heartstopper Volume Four (recension)

Heartstopper Volume Five

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.