Night of Cake & Puppets av Laini Taylor

Denna recension kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

night of cake & puppets

Betyg: ☆☆☆☆
Författare: Laini Taylor
Serie: Önskemånglarens dotter, #2.5
Förlag: Little Brown Books (2013)
Antal sidor: 89 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
E-bok | Adlibris, Bokus, CDON

Det finns många ord som kan beskriva Zuzana, men blyg viol är inte några av dem. Därför är det märkligt hur hon varje gång hon ställs öga mot öga med fiolpojken, Mik, alltid drabbas av tunghäfta. Det är inte som Zuzana kan låta det förbli så, utan hon är fast besluten att träffa honom. Med en handfull magi och en plan leder hon Mik på en skattjakt som kommer ta honom över hela Prag innan han till sist når skatten: henne själv!

Blod & Stjärnstoft lämnade ett sug efter sig som gjorde det omöjligt för mig att inte klicka hem novellen Night of Cake & Puppets, som berör händelser som bara omnämndes i boken. Den här världen är så magisk att det inte dröjde länge innan jag slukade novellen.

Night of Cake & Puppets för mig tillbaka till den första boken, till det här med de olika former av önskningar som finns och gör att jag helt enkelt minns den bättre. Därtill låter Laini Taylor mig på nytt besöka det magiska Prag som hon har målat upp, fyllt av magi och marionetter. Något som blir än mer magiskt av att det är vinter och täcker staden med snö. Det känns nästan som att vara där, att vandra genom staden och uppleva det magiska äventyr som Zuzana har kokat ihop.

Att jag tycker väldigt bra om både Zuzana och Mik är knappast någon hemlighet, så chansen att få se hur de båda hittade varandra är underbart. Det är en söt kärlekshistoria fylld med magi: deras första kyss, tårta, marionetter, påfågelsfotavtryck och skattkartor. En så charmig berättelse att värmen spred sig från tå till topp medan jag läste. Precis vad jag behövde.

Bortsett från att Night of Cake & Puppets är så fantastiskt söt utan att någonsin bli sliskig, så är den fylld av Taylors fantastiska humor. Zuzana har i vanliga fall några av de bästa replikerna och i en novell där hon är berättar finns det gott om meningar som får mig att skratta högt. En favorit är: ”My height triggers the puppy-kitten reflex–Must touch–and I’ve found that since you can’t electrify yourself like a fence, the next best thing is to have murderer’s eyes.”

I Night of Cake & Puppets får vi följa med på en underhållande skattjakt i ett vintrigt Prag, ett äventyr som garanterar att få värmen att spridas inombords.

betyg4

Andra böcker i serien

Mörk ängel (recension)

Blod & Stjärnstoft (recension)

Night of Cake & Puppets

Gudar & Monster (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Night of Cake & Puppets av Laini Taylor

  1. Helen skriver:

    Åh! Denna vill jag verkligen läsa! Men inte vidare troligt att den kommer in på biblioteket ju…Får se om jag kan köpa den själv, har dock bara en mobiltelefon att läsa på.

  2. Pingback: Månadsrapport: November 2014 - C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Blod & Stjärnstoft av Laini Taylor - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Gudar och Monster av Laini Taylor - C.R.M. Nilsson

  5. Pingback: Mörk ängel av Laini Taylor - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.