Nytillskott i augusti 2020

Jag måste inleda detta inlägg med att säga att i år gör Postnord mig riktigt besviken. Paket som jag har betalat för verkar inte ha några större problem att hitta fram, desto värre är det med gåvor eller recensionsexemplar. Jag kommer inte ihåg hur många gånger Anders Fager försökte skicka sin trilogi Fallet Cornelia Karlsson utan att ett enda paket nådde fram till mig. Nu i sommar har Magic Frigren två gånger försökt skicka sin debutroman Transformationen till mig, utan att böckerna har kommit fram.

Men en tävlingsvinst hittade fram till mig i augusti, trots allt (undantaget som bekräftar regeln?):

Lottens bokblogg hade en utlottning på Instagram av böcker som hon hade dubletter av, och jag har ju gillat allt jag har läst av Hanna Landahl hittills så jag ville verkligen läsa Ljuskällan. Som tur var vann jag den och den var minst lika bra som hennes andra böcker.

Sedan köpte jag en bok inne på Bokbörsen:

Lilla himlafågel av Joyce Carol Oates blev vald i vår bokcirkel på temat A book that passes the Bechdel Test. Jag har inte haft så vidare positiva erfarenheter av hennes författarskap tidigare, men jag ska ge den en ärlig chans. Anledningen till att jag köpte den var att det inte fanns tillräckligt många exemplar på biblioteket.

Ett recensionsexemplar hittade hem till mig också (men det slapp mellanhandhavande av Postnord):

Henrik Johansson skrev och undrade om jag ville läsa en bok som han var redaktör för. Jag tackade ja till att läsa Hon ville inte släppa mina händer och recension kommer nu i veckan. Troligen fredageftermiddag.

Sedan gjorde jag en Adlibrisbeställning till september, men paket nådde fram redan i augusti. Paketet som kom fram var löjligt överdimensionerat med tanke på att jag hade beställt fyra böcker:

I paketet fanns The Fire Dragon av Katharine Kerr; The Gold Falcon av Katharine Kerr; A Monster Calls av Patrick Ness och Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins. Nu har jag hemma tillräckligt med böcker för att läsa en Deverrybok i månaden året ut. Däremot blev jag besviken på att de visade sig vara i storpocket, vilket innebär att det inte blir så enhetligt i hyllan.

Anledningen till att paketet blev så stort var dessa:

Jag har velat ha detta bokstöd i många års tid nu, men det var inte förrän nu i sommar som jag tog tag i saken att spara ihop till dem. De är jäkligt fina.

Så här ser de ut i hyllan (eller på hyllan, snarare):

Svårt att få till en bra bild när du står och balanserar på en trappstege, men jag är helt kär. De är verkligen hur snygga som helst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.