Nytillskott i december 2020

I december har jag fått hem lite recensionsexemplar från Fria ligan:

En efterlängtad uppföljare (De levande döda), nya böcker av Simon Stålenhag (jag har ju redan läst Ur varselklotet tidigare, men Labyrinten var riktigt bra) samt att Baranger på nytt tolkar H. P. Lovecraft i Vid vansinnets berg.

Företaget som hjälper mig att rasta min hund och klippa hennes klor hade en digital loppis, och jag råkade köpa en bok av dem:

Hundmöten av Memea Mohlin ska bli intressant att läsa. Marabo är inte speciellt förtjust i andra hundar när vi är ute på promenad.

Sedan kom den sista asken någonsin i min Novellixprenumeration, eftersom de nu lägger ned prenumerationerna:

Fyra noveller på temat jul, men jag måste erkänna att jag är gruvligt besviken. Tre av fyra noveller ingick i deras Stunder i advent förra året, vilket innebär att jag redan har läst dem. Jag undrar lite hur tankarna gick när man valde att sätta ihop en ask som nästan uteslutande består av noveller från en annan ask.

Ytterligare ett recensionsexemplar hittade hem till mig, från Saga Egmont denna gång:

Klart jag måste läsa Boel Bermanns nya bok när hon inte har släppt något på så länge. Det som växer har hon skrivit tillsammans med sin partner Olle Söderström.

Jag beställde lite julklappar från jultidningar och då råkade det slinka med en kokbok till mig själv:

Vego på 15 minuter av Maria Zihammou innehåller en hel del intressanta recept. Det ska bli kul att pröva dem.

Jag vann också en bok inne på Instagram och den var väldigt fint inslagen:

Små stjärnor i natten av Christina Schiller är min första bekantskap med denna författare, men knappast den sista.

Och så har det ju varit julafton och jag hade visst varit lite snäll:

Min nätta lilla bokhög innehåller Ensam med katt av Nils Uddenberg; Vox av Christina Dalcher; Sötvatten av Awaeke Emezi; Ramona Blue av Julie Murphy och Harry Potter och den flammande bägaren av J. K. Rowling, illustrerad av Jim Kay.

Jag fick också ytterligare en berlock till mitt Harry Potter-armband:

Den föreställer Hogwartsbrevet.

På årets sista dag, fick jag också låna en bok av min kära mor:

Jag läste några dikter av Eeva Kilpi i De vackraste kärleksdikterna och blev väldigt förtjust. Så när jag råkade få syn på Min kärleks höga visa i bokhyllan hemma hos mamma och pappa, undrade jag om jag kunde få låna den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.