Nytillskott i januari 2018

Året har börjat lite smått beskedligt, men i februari kommer det nog att smälla till. Det kommer att dyka upp en del recensionsexemplar och sedan är det ju bokrea. Då kommer nog alla hämningar att släppa…

Den första boken som trillade hem var ett recensionsexemplar:

Blodlokan från Bookmark förlag, som är Louise Boije af Gennäs comeback i en ny genre. Jag tyckte väl det var sisådär lyckat. Den hade recensionsdatum den 16 januari, så ni har nog hunnit läsa vad jag tyckte.

Sedan kunde jag inte motstå Bokus mellandagsrea. Även om det slank med en del titlar som inte var på rea heller:

Det gäller ju att börja planera julläsningen i tid, så det var mycket julböcker som slank med i beställningen. Men även en som inte hade med julen att göra:

 • Elsa Beskows sagosamling: Trull köpte jag ju första boken, Tripp, på bokrean förra året. Nu får vi hoppas att mellanboken också kommer på rea så att jag har hela serien.
 • The Twelve Days of Dash and Lily av Rachel Cohn och David Levithan är uppföljaren till en av de mysigaste julböckerna jag har läst. Jag hoppas den här är minst lika mysig.
 • The Girl Who Saved Christmas av Matt Haig är också en uppföljare, som jag hoppas ska vara lika rolig som första boken.
 • Pelle Svanslös firar jul av Åsa Rönn blev jag lite besviken på, eftersom jag inte insåg att det inte var en av originalberättelserna när jag beställde den. Men det blir säkert mysig julläsning ändå.

Det är också sedan gammalt att om du är tvungen att gå på jobbiga läkarbesök så får du köpa dig en bok efteråt. Särskilt om du läser ut den samma dag:

Jag har ju ströläst Ellen Ekmans Lilla Berlin här och där, men jag har ju inte läst något album från pärm till pärm. Fast jag har stått där och fingrat på samlingsutgåvorna. Nu slog jag i alla fall till och köpte min första volym, vilket jag inte ångrade.

Sedan hade jag turen att vinna en tidigare bokbloggarkollegas debutroman. Den kom så här fint inslagen till mig:

Den var också fint signerad:

Det är alltid kul när någon en ”känner” debuterar. Så det var kul att få läsa Sunt förnuft, vilt hjärta av Veronica Almer, för visst hann jag klämma in den i januari också. Recension kommer väl någon gång i mitten av februari, skulle jag tro. Om jag känner mig själv rätt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Nytillskott i januari 2018

 1. Carro skriver:

  Blev sugen på att läsa Lilla Berlin nu!

 2. Annette skriver:

  Fina och juliga böcker, The girl who saved Christmas gjorde mig nyfiken. Blodlokan läste jag också, men tyckte att den var litet väl enkel i stil och handling. Jag är förvånad faktiskt, att så många verkar tycka att den är riktigt bra, med tanke på hur välskrivna många andra böcker är i samma genre. Men, jag skall ge andra delen en chans, mest för att jag måste få veta om alla de där gamla artiklarna kommer att få någon betydelse i kommande del, eftersom de inte hade ett dugg med saken att göra i den här första delen utan bara tog utrymme i onödan.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag är också lite förvånad över andelen positiva recensioner. Jag läste ju en av hennes äldre böcker, Stjärnor utan svindel, också i januari och den är betydligt bättre. Men liksom du är jag lite nyfiken på hur de gamla artiklarna och allt hänger ihop, så jag kommer nog läsa fortsättningen.

   • Annette skriver:

    Jag läste en intervju med författaren i går, där hon berättar att hennes tidigare förlag, vilket väl var AB, krävde att hon skulle utesluta alla gamla tidningsartiklar ur de tre delarna om de skulle kunna ge ut böckerna. Hon verkade se det konspiratoriskt, som om det var något mystiskt med det, eftersom hennes vänner tyckte om manuset, så hon vände sig istället till nytt förlag. Jag tolkar det dessvärre som att de där artiklarna bara är utfyllnad för att skapa nyhetsvärde för hennes bok istället för att den får stå på egna ben. Vi får väl se i höst, men efter den intervjun är jag tveksam om jag vill slösa tid på att läsa de kommande delarna.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

     Jag tyckte ju att artiklarna var rätt så intressanta, men då gäller det ju att de inkorporeras i handlingen också. Bok två kommer jag nog ändå försöka läsa, men sedan får vi se. Det är ju i alla fall inga böcker som kommer stå kvar i hyllan hos mig, utan första boken är redan på väg till ett nytt hem.

 3. Blodlokan har jag hört ganska mycket negativt om så den kommer jag nog inte läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.