Nytillskott i januari 2020

Jag inledde januari med en liten filmbeställning:

Jag fick hem X-Men Dark Phoenix, som jag redan har sett. Jag tyckte väldigt mycket om första delen i den här rebooten, men sedan har det varit lite svajigt.

Medan hunden var på trimning nu i januari, passade jag på att strosa runt inne på Myrorna medan jag väntade och hittade förstås några böcker:

Fyra titlar fick följa med hem: Godnattsagor för barn som dricker av Marjaneh Bakhtiari; Gilead av Marilynne Robinson; Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande av Xiaolu Guo och Den dagen kastanjerna slår är jag långt härifrån av Bodil Malmsten. Jag är lite särskilt sugen på att ge mig i kast med Xiaolu Guos bok, som jag varit nyfiken på i flera år.

Min arbetsgivare brukar ge oss superpresentkort i julklapp, och i år omvandlade jag det till ett presentkort på Akademibokhandeln:

Då lade jag Doktor Glas av Hjalmar Söderberg; Sleeping Beauties av Stephen King och Owen King samt De öde landen av Stephen King i varukorgen. Två av dem ska jag ju läsa redan nu i februari.

Sedan har årets första Novellixask kommit:

Temat denna gång var kärlek. Asken innehöll fyra noveller av Raymond Carver, Sally Rooney, Suzanne Brøgger och Annie Proulx. Proulx novell hade jag sedan tidigare, fast på engelska, men det var kul att läsa om den.

Har du läst någon av dessa? Är det någon du rekommenderar?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i januari 2020

  1. Lena skriver:

    Många godsaker där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.