Nytillskott i maj 2020

Jag hade en liten bokbeställning planerad i maj. Att det sedan blev så att jag köpte fler böcker beror på att viljan är svag. Men dessa tre var vad jag hade tänkt att köpa i maj:

A Time of Omens av Katharine Kerr, Frankissstein av Jeanette Winterson och Magiker och glas av Stephen King – alla tre är lästa i skrivande stund. Då är ju bokköp fullt tillåtna. Det är när de blir liggande som de börjar gränsa till det otillåtna…

Sedan har det varit Harry Potter-dagen (den 2 maj – är maj årets nördigaste månad, med tanke på att även den 4 maj infaller?) Akademibokhandeln hade då specialerbjudande på Harry Potter-böcker och jag slog till:

Hur många utgåvor av Harry Potter behöver du egentligen, Cassandra? Eh, tyst med dig. Jag behöver åtminstone Jim Kays illustrerade utgåvor också. Sedan får jag ta och ge mig. Så Harry Potter och fången från Azkaban fick flytta in i hyllan. Omläsning är nog på sin plats antingen nu i juni eller när jag går på semester i juli.

Harry Potter-nörderiet fortsatte. Jag hade planerat att köpa ytterligare en berlock till mitt Harry Potter-armband och den dök upp där i början av maj:

Slytherin! Jag funderar på att köpa en Ravenclaw-berlock också…

Sedan slog den impulsiva sidan till när jag var inne och surfade på Bokbörsen:

Jag slog till och köpte tre delar till i Stephen Kings Det mörka tornet. Det blev galet på två sätt. Det främsta är väl att det blev vanlig pocket, när jag egentligen vill ha dem i storpocket. Ops. Det andra är att jag råkade hoppa över Vinden genom nyckelhålet, som ligger mellan Magiker och glas och Vargarna i Calla (även om den publicerades senare.) Så även om jag har dessa tre så kommer jag just nu inte vidare i serien. Suck.

Sedan hade jag hunnit glömma att jag hade förbokat den här i december förra året:

Frost II dök upp sista veckan i maj. En trevlig överraskning och det gav mig ju genast något att titta på den veckan.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.