Nytillskott i mars 2018

Det hann inte gå många dagar i mars innan jag råkade svänga förbi Akademibokhandeln och införskaffa ytterligare några böcker på bokrean:

Jag blev så himla glad när jag hittade Den utvalde av Lois Lowry, därför att då kan jag läsa första boken i serien innan jag går på trean som jag köpte på nätet. Tvåan har jag ju redan läst. The Body var ett impulsköp, men det verkar vara en intressant fotobok. Lost Interiors: Beauty in Desolation av Michael Kerrigan hade min syster köpt och jag kunde inte motstå den.

Sedan har det trillat hem några recensionsexemplar. Första omgången var dessa fyra:

Veckopojkvännen av Emil Åkerö hade jag själv efterfrågat, men de andra tre från Fria Ligans förlag var överraskningar. Jag blev lite snopen när jag hade ett paket att hämta ut som vägde tre kg och ingen aning om vad det var… Eftersom de inte var efterfrågade fick de vänta lite i kön eftersom jag hade annat jag ville läsa först. Men under påskläsningsutmaningen har jag hunnit beta av dem alla.

Jag förbokade ju också en efterlängtad film, som kom den 12 mars:

I det här fallet ska en verkligen inte döma hunden efter håren, eftersom omslaget är så gräsligt och Thor: Ragnarök så bra. Recension på den kommer nästa måndag.

Jag har också fått låna en bok av min kära mor:

Både hon och min syster köpte Michaela Fornis Jag är inte perfekt, tyvärr på rean och jag velade om jag skulle köpa den. Istället fick jag låna den, vilket visade sig vara rätt beslut. En bra bok, men kanske inte fullt så bra att jag vill ha den i hyllan.

Sedan har ju bokrean nu gått mot sitt slut, och mina sista titlar blev dessa fyra:

Från Adlibris beställde jag Milk and Honey av Rupi Kaur och The Hate U Give av Angie Thomas. Den sistnämnda i en vidunderligt snygg utgåva. Från Akademibokhandeln fick Miraklet av Emma Donoghue och Morfin och andra noveller av Michail Bulgakov följa med.

Discshop har också haft specialpris på Disneyfilmer så jag passade på att fylla på samlingen:

MulanHerkules och Aladdin råkar vara mina favorit bland Disneyfilmerna jag minns från min barndom, så det är ju självklart att jag måste ha dem hemma också. Jag hoppas på att se om dem i år, med stor förväntan.

Det kan också ha råkat slinka hem en bok som inte var på rea:

Elsa Billgrens vintage har jag länge velat ha och läsa, men nu kändes det som om det var dags. Jag vill äga mer vintagekläder, då estetiken tilltalar mig och för att det är bra för miljön. Så jag hoppas få en del bra tips från denna bok.

Ett sista recensionsexemplar kom i slutet av mars:

45 – Morbus Addison av Linda Skugge efterfrågade jag och Piratförlaget var generösa nog att skicka den. Som ni redan har märkt så tyckte jag mycket om den. Recensionsdatum är satt den 18 april, så då är ni välkomna tillbaka att läsa min recension. (Ni får gärna kika tillbaka innan dess också, givetvis.)

I april hoppas jag på ett lite lugnare bokinflöde. Det tror jag också att det blir.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Nytillskott i mars 2018

  1. Monika skriver:

    Aladdin är så bra 🙂 Jag tror att jag också vill samla på Disneyfilmer, det är några som jag går och klämmer på så fort jag kan 🙂

  2. The hate u give är verkligen bra! 🙂

  3. Pingback: Nytillskott i april - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.