Nytillskott i oktober

Min pappa fyller år i oktober och när jag skulle beställa hans födelsedagspresent, så råkade jag också klicka hem två böcker till mig själv:

You Had Me at Hello av Mhairi McFarlane, för att jag behöver McFarlane på sommaren och inte fick min dos i somras, och Teaching My Mother How to Give Birth av Warsan Shire, som jag har suktat efter i flera år.

Det blev också en hel del recensionsexemplar i oktober, både ombedda och överraskningar:

Sömnernas sömn skrev Elin Säfström och undrade om jag hade fått, och när jag inte hade det var hon vänlig att skicka ett ex; Konstiga huset av Agatha Christie firar jubileum i år så det får bli min årliga dos av Christie; Skönhetens väg bad jag om och blev lite avskräckt av längden, men den är väl värd det; Xirianas gåta dök upp som en överraskning och En kvinnas övertygelse tog mig med storm. Samtliga böcker är lästa och recensionerna är skrivna. Jag ska bara komma dithän att de kommer upp på bloggen och vissa har inte recensionsdatum förrän senare i november.

Sedan syndade jag rejält:

Novellix novellkalender har visserligen åstadkommit ett svidande hål i plånboken, men samtidigt… kolla på den. Och jag ser fram emot att varje dag fram till julafton kunna läsa en liten novell. (Och hoppas på inte alltför många dubletter.)

Sedan unnade jag mig en belöning för att jag rodde i land ett projekt på jobbet som jag tyckte var lite jobbigt:

The Power har jag velat läsa sedan den först började uppmärksammas och jag håller på med den nu. Jag kan säga att det är ett under att jag får något annat gjort. Det ska mycket till om det här inte kommer att bli en ny favoritbok.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i oktober

  1. The Power är jag väldigt nyfiken på!

  2. Monika skriver:

    You had me at hello läste jag i våras. Den passade mig väldigt bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.