Nytillskott i oktober 2019

Jag inledde månaden med en liten bokbeställning:

Hälften av innehållet är tematiskt i alla fall. På temat grekisk mytologi har införskaffats Heroes av Stephen Fry och The Silence of the Girls av Pat Barker. Wilder Girls är en debutroman jag var nyfiken på och Maresi har jag velat läsa i flera år nu.

Sedan hade jag turen att vinna en bok inne hos Kulturkollo:

Män i min situation av Per Petterson är deras nästa bokcirkelbok och vinsten var ju villkorad med att man skulle delta i samtalet. Det var länge sedan jag var med i Kulturkollos bokcirkel så jag ser verkligen fram emot att kunna delta i samtalet.

Jag följde med en brukare till biblioteket igen och passade då på att låna åt mig själv:

Jag har varit tveksam till att se Annihilation eftersom jag älskade boken och har hört att de är väldigt olika, men nu har det ju gått lite tid så att jag kunde se den utan att mina känslor för boken tog överhanden och jag blev positivt överraskad.

Oktobers mest efterlängtade bok var dock den här:

Den 1 oktober firade jag två år med min lilla pälsboll, vilket jag var tvungen att skapa en till fotobok för att fira. Detta andra år har dock varit tämligen händelserik så det blev en ganska tjock (och dyr) bok, men det var det värt. Älskar att kunna bläddra i dem och titta på vad vi har gjort.

Jag såg filmen The Dark Tower nu i oktober, som är baserad på Stephen Kings bokserie med samma namn. Efter det blev jag sugen på att läsa böckerna och visste att jag hade åtminstone de första två, men kunde inte hitta dem. Mamma fick råda bot:

Tydligen hade Revolvermannen och Följeslagarna blivit kvar hemma hos mamma och pappa. Tillsammans på Förbannelse, som jag tror att jag har läst en gång i tiden men inte är helt hundra. Har för mig att den involverar en bilolycka som orsakas på grund av en handtralla/avsugning, som har dödlig utgång och föraren blir förbannad av den dödes efterlevare. Men vet inte om jag läste hela eller kom av mig efter början.

Slutligen så har jag fått låna en bok av mamma igen:

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross är nästa bok i min IRL-bokcirkel. Temat var en bok som utspelade sig i ett kloster. Jag har ju sett en filmatisering av boken, så det ska bli spännande att läsa den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.