Nytillskott i oktober 2022

Oktober ledde till en del inflöde av böcker i mitt hem. En del köpt, en del lånat, men ändå en del. Bland annat fattade jag ett svårt beslut och för att fira det beställde jag dessa:

Fullmetal Alchemist, volym 18 och 20-21

Även om jag har läst hela Fullmetal Alchemist-serien tidigare, har jag insett att jag vill ha de resterande böckerna i hyllan. Eftersom det är en äldre serie är tillgången ibland osäker, så jag fick nöja med mig volym 18 och 20-21 eftersom Akademibokhandeln inte hade volym 19.

Det blir ju också alltid minst ett besök hos Stadsmissionen i månaden för min del. I oktober hittade jag två böcker:

Patient 67 av Dennis Lehane har jag letat efter secondhand i flera år. Den här dagen råkade de ha två exemplar inne. Plötsligt händer det! Och Ett år av vila och avkoppling av Ottessa Moshfegh hamnade på nytt på min radar i år, så när den ändå fanns där tänkte jag att den lika gärna kunde följa med hem.

Jag har också haft bokcirkelträff i oktober och vi lottade fram en ny bok. Så det blev en tur till biblioteket för att låna den:

Vi ska läsa Anatomy of a Scandal av Sarah Vaughan i november, men när jag ändå var där så passade jag på att låna M is for Magic av Neil Gaiman och Ingen rädsla av Niklas Krog.

I november är det ju dags för min tillåtna bokbeställning. Då var det två böcker som blev betydligt billigare som e-böcker, så de finns redan hemma hos mig:

Mind the Gap, Dash and Lily av Rachel Cohn och David Levithan kommer jag att läsa till jul. Även om jag inte har hört så mycket gott om den. Egentligen tyckte jag att det var lite märkligt att göra det till en bokserie.

Bok nummer två var denna:

My Name is Monster av Katie Hale tror jag att jag blev tipsad om via Tisdagstrion. Men jag minns inte säkert. Det ska bli spännande att läsa den, i alla fall.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.