Önskefredag: Seriefortsättningar

Önskefredagar är mitt sätt att sukta mig själv genom att lyfta fram böcker utifrån ett tema som jag väldigt gärna vill läsa. Kanske kan det fungera som en sporre att äntligen köpa/låna dessa böcker.

Veckans tema är seriefortsättningar.

önskefredagseriefortsättning

Bildkällor: Outlanderserien från Bookmark förlags hemsida, övriga böcker från boksidorna på Goodreads.

Jag hade inga uppslag för veckans önskefredag, eftersom det liksom trummar i mig att jag måste skaffa mig resterande delar i Outlander-serien. Då föddes idén om temat seriefortsättningar.

Cross and Burn av Val McDermid: Den senaste Tony Hill & Carol Jordan-deckaren kom ut förra året och jag har ännu inte läst den. Trots att jag fingrar på den varje gång jag är inne på Akademibokhandeln.

Outlanderserien av Diana Gabaldon: Efter att ha läst ut första boken, vill jag inget hellre än att slänga mig över resten av böckerna i serien.

Blue Lily, Lily Blue av Maggie Stiefvater: Kommer ut i oktober på engelska, har inget datum på den svenska utgåvan. Jag vet inte om jag kommer att kunna ge mig till tåls och vänta på att den kommer på svenska…

Prince Lestat av Anne Rice: Jag trodde faktiskt att Vampyrkrönikan var en avslutad serie, så när nyheten om att en elfte bok skulle komma ut blev jag tagen på sängen, men väldigt förväntansfull. Orelaterat till boken, så möttes jag i morse av nyheten att Anne Rice har sålt filmrättigheterna för Vampyrkrönikan till Universal. Jag ser med spänning fram emot att se Lestat på vita duken igen.

Scarlet av Marissa Meyer: Jag läste den första boken i serien förra året, men har inte kommit mig för att läsa andra. Eller tredje. Kanske blir det så att jag köper hem de återstående böckerna när serien är avslutad och läser i ett svep.

The Last Guardian av Eoin Colfer: Den sista delen i Artemis Fowl-serien. Även om det känns sorgligt att det snart är dags att säga farväl av det kriminella underbarnet, så är det nog dags nu.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.