R som i Rekommendation

R – Rekommendation. Den bok du senast blev rekommenderad.
Hade ingen sagt åt dig att läsa den här boken hade du förmodligen knappt tittat på den.

Jag tror att jag slår till på en av årets största läsupplevelser: Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Även om det inte var någon som personligen rekommenderade mig boken fick bokbloggarmaffians många hyllningar mig att läsa på om boken, som jag tidigare bara avfärdat av någon anledning. När jag läste på om boken insåg jag att det definitivt var något för mig.

Jag gillar fiktivt mörker och det finns knappast något som är mörkare än Ett litet liv. Under ett antal decennier får vi följa vännerna JB, Malcolm, Willem och Judes liv i New York. Genom åren genomgår deras vänskaper många prövningar, men den kommer alltid bestå. Den som håller gruppen samman är den enigmatiske Jude St. Francis. Han är en framstående advokat med ett traumatiskt liv som lämnat både sina fysiska och psykiska spår. Aldrig har han tidigare kunnat drömma om den vänskap han nu har, särskilt inte med Willem. Willem, vars trofasthet och kärlek håller honom motvilligt vid liv. Genom åren slits Jude alltmer mellan självföraktet som styr hans tillvaro och kärleken han inte kan tillåta sig.

Författaren har lyckats få mig att oåterkalleligt förälska mig Jude St. Francis. Det är en karaktär som jag bär med mig vid mitt bröst, som jag känner fruktansvärt starkt inför. Som jag önskar att jag kunde göra hans historia annorlunda.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på R som i Rekommendation

  1. Monika skriver:

    Jag har också ratat denna, av okänd anledning. Nu vill jag inte läsa bara för att den är så hajpad. Ge mig några år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.