Recension: 99 tips för bättre dialog

99 tips för bättre dialog

Betyg: ☆☆
Författare: Ann Ljungberg
Förlag: Egenutgiven e-bok
Antal sidor: 88 sidor

99, helt utan inbördes ordning, tips för hur du som författare skriver en bättre dialog. Innehåller även reflektionsrutor där det är meningen att du ska stanna upp och tänka efter hur tipset kan vara användbart för din roman.

Jag fick ta del av den här e-boken gratis när jag provade på hennes Författarprat. Ann Ljungberg driver för övrigt bloggen Skrivpuff där du kan få skrivinspiration, bara för att halka in på ett litet sidospår.

Det finns många användbara tips som jag kommer att ha nytta av när jag nu ska redigera min lilla roman, såsom att prova att läsa dialogen snabbt och högt för mig själv för att se hur det flyter. Det var mitt favorittips i hela boken.

Ibland kan jag tycka att tipsen i sig är lite otydliga och en del tror jag inte på alls. Det här påståendet om att tankespråk är ett bildspråk köper jag inte rakt av. Jag tror att det finns lika många sätt att tänka på som det finns människor. Personligen tänker jag faktiskt i fullständiga meningar, såsom en ständigt pågående monolog, och sällan eller aldrig i bilder.

Kort och gott: det är en bok som fyller sin funktion, men ibland önskas tydligare exempel.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Recension: 99 tips för bättre dialog

  1. Pingback: Lästa i juli 2012 | C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.