Recension: X-Men: First Class

X-Men: First Class

X-Men: First Class

Regissör: Matthew Vaughn
Manus: Ashley Miller, Zack Stentz, Jane Goldman och Matthew Vaughn
Skådespelare: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
Produktionsår: 2011
Längd: 132 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

Innan X-Men och innan Brotherhood fanns det bara Charles Xavier och Erik Lensherr. Under sextiotalet var de två unga män som utforskade sina krafter och tillsammans lade grunden för vad som skulle bli X-Men för att rädda världen från ett tredje världskrig.

Det jag har invändningar emot i X-Men: First Class är behandlingen av de kvinnliga karaktärerna. Angel har knappt någon personlighet att prata om, även om hon är den enda av kvinnorna som aktivt får delta i stridigheterna. Emma Frost var en smart, ganska hänsynslös kvinna i serierna medan January Jones mest porträtterar henne i närmast som en bimbo. Mystique står för den största karaktärsutvecklingen i filmen – från att skämmas över sina förmågor till att bli stolt över dem – men var det nödvändigt att förvandla henne till en gnällspik?

I övrigt tycker jag verkligen om X-Men: First Class. Charles som ung, flörtig och intellektuell är en väldigt charmerande bild och jag tycker om James McAvoys rolltolkning.

Michael Fassbender som en ung Magneto är väldigt fängslande. Det var väldigt tydligt att se hur karaktären gick från A till B och att det var oundvikligt att det skulle bli som det blev. Det verkar som om båda karaktärerna missförstod varandras mål och intentioner med flit.

Shaw är den av skurkarna i X-Men som jag avskyr mest. Kevin Bacons Shaw lyckades vara precis så där äcklig och sliskig som han är i serierna. Det kändes skönt med en skurk som man verkligen kan avsky.

Summan av kardemumman blir att X-Men: First Class är spännande, lekfull, har glimten i ögat och ger en fräsch tolkning av originalet.

betyg5

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.