Red Glove av Holly Black

Innehåller spoilers för tidigare delar i serien.

Omslagsbild Red Glove

Författare: Holly Black
Serie: Curse Workers, #2
Förlag: Gollancz (2012)
Antal sidor: 263 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Cassel har till sist avslöjat sitt förflutnas mörka hemlighet. Sanningen har inte lämnat honom omärkt, utan förändrat hans liv och gett honom krafter bortom vad han har kunnat föreställa sig. Relationen till bröderna har blivit snårig och smärtsam, vilket inte förändras när Cassels äldsta bror hittas mördad. Detta gör Cassel fast besluten att hitta personen som är ansvarig för mordet på brodern. Men i jakten på mördaren blir han snart medveten om precis hur farlig makt kan vara…

Att sjunka ned i Red Glove är som att sjunka ned i ett varmt bad. Jag känner hur jag andas ut förnöjt när jag på nytt återvänder till Cassels värld där människor kan döda med hjälp av en beröring eller förvandla något. Där modern vitsighet möter en sorts gammaldags gangsterfilm i en härlig blandning. Cassel måste hela tiden ligga steget före i jakten på sin brors mördare, samtidigt som alla andra försöker överlista och lura honom. Det är en värld som egentligen är rätt fucked up, men det är en underhållande värld som gör att jag älskar att få återvända till den.

I ungdomsböcker är det rätt ovanligt med en manlig berättarröst, särskilt en som Cassel. I Red Glove visar Holly Black upp hur han försöker balansera på den tunna tråden mellan gott och ont, rätt och fel, trots att han egentligen inte har någon modell för hur man handlar på ett sätt som är allmänt accepterat som gott. Hans familj består av bedragare. Men han kämpar på för att göra något annorlunda, göra något rätt. Han kämpar och som läsare är du aldrig riktigt säker på att han inte kommer att trampa snett. Omständigheter ställer till det i hans liv och problem tycks alltid dyka upp.

Med Red Glove fördjupar Black denna värld och bjuder oss på en unik, manlig röst i ungdomsböcker.

Andra delar i serien

White Cat (recension)

Red Glove

Black Heart

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.