Shopaholic Abroad av Sophie Kinsella

shopaholic abroad

Författare: Sophie Kinsella
Serie: Shopaholic, #2
Förlag: Black Swan (2001)
Antal sidor: 329 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Livet strålar mot Rebecca Bloomwood. Hon har ett jobb på morgontv där hon berättar för människor hur de ska hantera sin personliga ekonomi. Något som hon är en expert på. Banktjänstemannen som har hand om hennes konton är en raring, trots att hon har övertrasserat en aning. Hennes pojkvän är en dröm. Nu har han till och med bett henne flytta till New York med honom. New York! Guggenheim! The Museum of Modern Art! Självklart avser Becky att besöka dessa finkulturella institutioner, men när hon ändå är där vore det dumt att inte kolla in lite andra ställen också. Såsom Bloomingdales. Och Saks. Eller stället där de rear ut Pradaklänningar för 10 dollar. Eller var det 1000 dollar?

Jag läste ju första boken i serien tidigare i år och blev kanske inte helt överförtjust, men inte direkt avskräckt. Eftersom jag ändå hade Shopaholic Abroad hemma kunde jag lika gärna läsa den också, men sedan fick det vara. Men nu har jag ändrat mig igen. Den här serien är nog ta mig tusan beroendeframkallande.

Trots att Becky stundtals ger mig ont i magen av vånda. I Shopaholic Abroad verkar hennes liv ha vänts till det bättre och att hon numera är helt skuldfri, men det står snabbt klart att hon inte alls har lärt sig något av det som hände i föregående bok. Hon ljuger för sig själv och vägrar se sanningen i vitögat. Pengarna bara rinner iväg när hon intalar sig att hon i själva verket fyndar. Eller att amerikanska dollar är som låtsaspengar och inte räknas.

Ändå kan jag inte hjälpa att jag verkligen gillar Becky. Hon är ytlig och hon ljuger gärna för att försöka framstå i bättre dager. Hon ställer till det för sig om och om igen utan att lära sig något, men en sak är säker: när hon når botten, då tar hon verkligen tag i saker och ting för att ordna det. Hon är flamsig och tramsig, men som hon visar i Shopaholic Abroad: den enda som kan ta henne ur de knipor hon skapar är henne själv.

Shopaholic Abroad följer ungefär samma mall som den föregående boken. Hon ställer till det, det blir en kris, hon löser det. Men samtidigt är det så underbart humoristiskt att jag inte kan hjälpa att charmas. Som när hon låtsas ha packat lätt inför en semester med Luke, men postar sina kläder till sig. Bara det att paketet blir försenat och hon inte har några kläder alls att ta på sig…

Shopaholic Abroad är en lättsmält, underhållande historia som får mig att fnissa högt flera gånger.

betyg3

Andra böcker i serien

The Secret Dreamworld of a Shopaholic (recension)

Shopaholic Abroad

Shopaholic Ties The Knot

Shopaholic & Sister

Shopaholic & Baby

Mini Shopaholic

Shopaholic to the Stars

Shopaholic to the Rescue

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Shopaholic Abroad av Sophie Kinsella

  1. Boklysten skriver:

    De här böckerna har jag hört talas om men inte läst en enda. Kanske jag borde ta och testa.

  2. Pingback: Månadsrapport: September 2015 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.