Sing You Home

Jag har så smått börjat läsa Sing You Home av Jodi Picoult. Så smått eftersom jag inte räknar med att komma igång med den förrän jag sätter mig på pendeln på måndag. Hittills – och nu får man ta i åtanke att jag är på sidan 18 – tycker jag det är en trevlig bok. Men Picoults böcker brukar inte vara så trevliga då de ofta hanterar tunga ämnen, vilket även den här gör.

Där jag är i boken så är det väldigt trevlig stämning. Zoe är gravid och hon är optimistisk om att graviditeten faktiskt ska bära frukt. Hennes relation till mamman är bra. Relationen till hennes man är dock lite skakig (jag avslöjar nu inte mer information än vad som man kan läsa till sig på baksidan). Men tonen är huvudsakligen optimistisk. Det är det som gör det så svårt. Jag har läst på baksidan och jag vet att hon kommer få missfall. Jag vet att hon och hennes man kommer att skilja sig. Jag vet att det kommer bli tufft.

Eftersom den här boken har HBTQA-tema och jag misstänker klyschor för den sakens skull, så kommer nog inte hennes relation till mamman att förbli så bra. Men det är ju bara en fördom. Picoult kanske överraskar mig.

Jag tycker den verkar bra. Jag har sedan tidigare läst Allt för min syster av samma författare och minns att jag slukade den med hull och hår. Jag hoppas att den här boken ska beröra mig på samma sätt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.