Skönheten som var Odjuret

Titel: Skönheten som var Odjuret

Skriven: 2007-2009

Genre: Gotik

Bakgrund: Det här är berättelsen som jag har försökt skriva i ett antal olika inkarnationer och i vitt skilda miljöer. Det första försöket involverade Darkness Nightshade, som satt inne på en ungdomsanstalt för mord. Den ansvarige har planer på att offra alla ungdomarna till demonerna. Jag har tyvärr tappat bort alla pappren och utkast.

Nästa inkarnation involverade att Darkness bytte namn till Erith Cyndric. Hon var dotter till en kingpin som hette Craig och hade blått hår (tidigare hade det varit rött). Jag tror jag skrev en prolog och första kapitlet innan jag skrotade idén. Även de pappren har jag tydligen slängt.

Det tredje försöket blev att skriva en vampyrhistoria om Erith, återigen rödhårig, som utspelade sig i nutid. Den innehåller en hel del element som känns igen från den historia jag slutligen skrev: profetian, vampyrjägarna, mycket av bakgrundshistorien… men också en hälsosam dos av känslomässiga vampyrer som hade alldeles för mycket samvete.

Fjärde försöket var fortfarande så att det utspelade sig i nutid. Mer element föll på plats och karaktärerna började utvecklas. Jag var fortfarande inte helt nöjd och efter att ha skrivit ganska mycket, lade jag det åt sidan igen.

Den slutliga versionen är mörk och ganska våldsam. Det är inga Anne Rice-vampyrer (hade inte ens läst Anne Rice innan jag började skriva) och definitivt inga Twilight-vampyrer. De är inte några särskilt trevliga varelser. Man skulle kunna säga att det är en bok fylld med antihjältar eller att det inte finns några hjältar överhuvudtaget.

143 sidor. En prolog, 16 kapitel och en epilog.

Handling: Cirka 700 före Kristus föddes en flicka vid namn Hekate. Hon kom att ha ett hårt liv, ett liv som förändrades den dag då främlingen kom till byn på Anthemoessa.

Den dagen började Hekate dö, den dagen började de första fröna av ett monster växa.

Året är 1807, platsen ett sextonhundratalsskepp med blodröda segel. En blek kvinna har satt kurs mot den engelska staden Plymouth. Hennes namn är Erith af Cyneric och hon är vampyr.

Hon ligger i fejd med den man som var hennes dödlige fader, en fejd om kronan efter att deras gemensamma skapare dött. Hon är legitimt drottningens arvtagare, men dokumenten som bevisar detta blir ignorerade av Craig, hennes fader.

Som om inte det räckte med hennes ärkefiende, så måste hon även kämpa mot vampyrjägarna i staden.

Mina synpunkter: Jag avgudar den. Ibland ger den mig mardrömmar, men bitar av den är så satans bra.

Status: Ska redigeras. Men kräver mycket jobb så den ligger lite längre ned på listan.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i roman och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.