Skrivande

Antal ord: 6’657 ord

Vad: Stor del är det jag skrev på det paper jag och min partner idag lämnade in. Spännande analys. Men det har varit lite strul kring det hela så vi får se hur det går.

Har även skrivit en recension på The Bell Jar, vilket bloggens läsare säkert redan är medvetna om.

Jag har också skrivit mycket på min berättelse till Junetide och jag tänker hänvisa till den som ASOYCU i fortsättningen. Det är titelns fina akronym. Tycker ni inte det ser ut som en blandning mellan kymriska och spanska? Okej, sidospår avklarar, onward to the story. Lite annorlunda format för mig. Ganska spännande. Jag vet exakt vad som ska hända och ser fram emot att skriva det. Hoppas, hoppas, hoppas att mottagaren kommer tycka om den!

Jag har även skrivit klart kapitel 19 på Lilium Bulbiferum. Som jag tidigare trodde så blev det mycket riktigt det längsta kapitlet hittills. Mycket spännande innehåll och händelser. Jag hade stor nytta av att ha läst The Art of War, känner jag nu. Jag kan på ett mer övertygande sätt skildra varför det inte går så bra för Jacks trupper.
Dock blev jag riktigt arg vid slutet av kapitlet då det går upp för en av de på motståndarsidan just vad Lilja har genomlidit. Jag har slagit hårt på tangenterna och fick avbryta flera gånger eftersom jag var rädd för att ha sönder tangentbordet.

En liten inledning till en tävling som anordnas av tidningen Skriva. Givetvis så lyckades jag först slänga iväg ett mail utan att ha bifogat filen, vilket är lite av mitt trademark. Jag får väl hoppas att det går bra ändå.

Redigerat: Vårt paper. Vi fick ett par goda skratt med tanke på hur bra min svenska är när jag är stressad. Ett par exempel:

”sina son”

”den där mikrovågsugn”

”ett beslut fattas och morgon därpå”

”hon var obeveklig på punkten att skapa barn”

Det där med bestämd form och pluralis är onödiga saker, tydligen. ”Skapa barn” är dock min favorit.

Jag redigerade också ett litet mindre plot hole jag hittade i Lilium Bulbiferum medan jag läste igenom för att se vad jag hade skrivit tidigare.

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.