Som en Cassandra i Science Fiction Bokhandeln

Jag åkte ju till huvudstaden nu i helgen. Det var mitt första besök hos Science Fiction  Bokhandeln på två år, så jag var lite ivrig.

Det planerade

Jag hade två böcker jag definitivt skulle köpa när jag gick dit, även om de tog väldigt lång tid att hitta. Jag gick förbi den första flera gånger utan att se den (nämnde jag att det var tjockt med folk?).

V for Vendetta

V for Vendetta

Jag har velat ha den här i två år. V for Vendetta, filmen med Hugo Weaving och Natalie Portman, är en av mina favoritfilmer någonsin.

Dessvärre har jag blivit lite besviken när jag har bläddrat i den. Jag har alltid haft svårt för hur västerländska serier tecknas och den här är inget undantag. Däremot gillar jag de mörka skuggorna och dämpade färgerna. Stämningsfullt.

Before I Fall

Before I Fall

Lauren Oliver är en av de författare jag är mest nyfiken på just nu. Hon skriver om intressanta ämnen som genast fångar min uppmärksamhet. I den här boken, till exempel, är det en tjej som dör, men som återupplever sin sista dag i livet ytterligare sju gånger.

Jag hoppas att jag kommer tycka om sättet hon skriver på. Annars blir jag otroligt besviken.

Sorteringssystemet i butiken är väldigt märkligt. Jag hittade Delirium och Pandemonium utan problem, men den här fick jag ta hjälp för att överhuvudtaget hitta…

Det impulsiva

Givetvis är det väldigt svårt att behärska sig i en butik som nästan är specialdesignad för böcker precis i min smak, så det blev en del impulsköp.

Lament och Ballad

Lament

Lament är den första boken i serien Books of Faerie. Jag håller på att läser den just nu och är inte helt överförtjust. Bra bok, men inte mer än så.

Ballad

Huvudpersonen i Ballad är James, Laments huvudpersons bästa vän, vilket gör att jag känner mig sugen på att fortsätta med den här. James är utan tvekan min favoritkaraktär i Lament.

The Dark is Rising: The Complete Sequence

The Dark Is Rising

Mitt bland allt det nya fanns det även utrymme i plånboken för gamla favoriter också: The Dark Is Rising. The. Complete. Sequence. Inte alltför dyrt. Jag trodde jag skulle smälla av.

Ser jättemycket fram emot att få läsa om alla böckerna.

 

För den som är intresserad av sådant har jag just nu en frågestund här på bloggen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Som en Cassandra i Science Fiction Bokhandeln

  1. Jag skulle känna mig som ett barn på julafton om jag fick komma hem med så många fina, nyinköpta böcker 🙂

  2. Nilmas Bokhylla skriver:

    Åå min sambo gillar också V för Vendetta och säger precis som du om tecknarstilen 😉

  3. Lotten skriver:

    Visst är det fascinerande att det så ofta blir fler böcker än man tänkt? Den där affären är farlig för resten av familjen här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.