Städa hållbart med Ekotipset av Ellinor Sirén

Städa hållbart med Ekotipset av Ellinor Sirén

Författare: Ellinor Sirén
Förlag: Bonnier Fakta (2021)
Antal sidor: 207 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Skapa ett ordnat och rent hem med ett rent miljösamvete! Städning blir så mycket roligare om den är strukturerad, effektiv och snäll mot vår planet. Det är åtminstone tesen bakom Ekotipset, som Ellinor Sirén ligger bakom. I Städa hållbart med Ekotipset har hon samlat alla sina bästa tips och råd i en miljöklok handbok.

Jag tycker om att ha ordning och reda omkring mig och ha det fint, men samtidigt är städning typ det värsta jag vet. Kanske är det därför jag köpte Städa hållbart med Ekotipset. För att få lite inspiration och se om det blir roligare att städa om man gör det på ett hållbart vis.

I Städa hållbart med Ekotipset skriver Ellinor Sirén med smittsam entusiasm om hur man städar med hållbara medel. Det innehåller allt från hur man skapar en städrutin, till att gå igenom olika knep för att få det rent rum för rum. Allt berör inte städning. Ibland finns det knep också för när man behöver belöna sig själv efter städningen eller tips på matlådor så att man slipper stöka till i köket när man precis har städat det. Det finns listor för att enklare strukturera städningen och tips om att dokumentera så att man faktiskt ser de framsteg man gör.

Nackdelen för mig som är barnfri är att Städa hållbart med Ekotipset vänder sig ofta till småbarnsföräldrar. Det är tips på hur man involverar de små i städningen och skapar entusiasm hos dem för att hjälpa till. Men också tips på olika typer av lekleror som man enkelt kan göra hemma. Värdefullt för den som befinner sig i den situationen. Kanske inte fullt så intressant för oss andra.

Men ändå tycker jag att Städa hållbart med Ekotipset är en värdefull och inspirerande bok att ha i hyllan. Nu när jag ska göra min djupstädning av lägenheten i juli, ska jag ha den vid min sida.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.