Star Trek Beyond

Regissör: Justin Lin
Manus: Simon Pegg och Doug Jung
Skådespelare: Chris Pine, Zachary 
Quinto, John Cho, Simon Pegg, Zoe 
Saldana, Anton Yelchin, Karl Urban, 
Idris Elba
Produktionsår: 2016
Längd: 122 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika
 format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

Kapten James T. Kirk och hans besättning har ägnat de senaste åren åt att utforska rymden. Nu ska de få välbehövd återhämtning på Federationens nya rymdstation Yorktown. Vilan blir dock kortvarig. Ett forskningsskepp har kraschat i en outforskad nebulosa och behöver undsättning. USS Enterprise är det enda skeppet som kan klara den farofyllda resan. Alltför sent inser de att det är en fälla och Enterprise blir till stora delar förstört av fientliga styrkor, ledda av Krall. En man som verkar ha ett horn i sidan till Federationen och allt den står för. Strandade på en enslig planet verkar det knappast som om Kirk och besättningen ska kunna stoppa hans plan.

Om jag ska var ärlig brukar jag ha lite svårt att koncentrera mig under filmer. Uppmärksamheten vill gärna fara iväg åt olika håll. Men inte under Star Trek Beyond. Här sitter jag som klistrad från de inledande humoristiska scenerna när ett av Kirks diplomatiska uppdrag går snett till den spännande avslutningen. Inte en enda transportsträcka så långt ögat kan se. Jag har ju varit väldigt förtjust i denna reboot och det här är nästan lika bra som första filmen. En väl avvägd blandning av humor, action och vänskap.

Skådespelarmässigt tycker jag väl varken att Chris Pine eller Zachary Quinto är några strålande stjärnor, men de fungerar i sina roller i Star Trek Beyond mycket väl. Anton Yelchin, må han vila i frid, är perfekt i rollen som Chekov och Karl Urbans leverans av Bones torra sarkasm får mig att skratta högt. Zoe Saldana får tyvärr inte göra så mycket i denna film, men hon är bra i sina scener och förhindrar elegant Uhura från att delegeras enbart till Spocks kärleksintresse. Idris Elba som skurk är förstås genialisk.

Ja, jag tyckte väldigt mycket om Star Trek Beyond. Märks det så väl?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Star Trek Beyond

  1. Bokhuset skriver:

    Vad lustigt eftersom det här är filmen jag gillade minst i gänget. Helt ok, men det var lite väl mycket testosteron i den här filmen som drog ner intresset lite för mig. Jag är ändå barnsligt förtjust i Star Trek och gillar filmerna rejält. 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Det jag har tyckt sämst om med filmerna är att Uhura har blivit ett kärleksintresse för Spock, men jag tycker att Zoe Saldana gör ett suveränt jobb med att förhindra att det är det enda hon blir. Men jag kan, när du säger det, hålla med om att det blev lite väl mycket testosteron i denna film.

  2. Pingback: Månadsrapport: Februari 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.