The Stephen King Book Tag

Jag hittade den här taggen inne hos Vargnatts bokhylla och tänkte att den kunde vara lite rolig att göra.

1. Stephen King – En hyllad författare som du anser förtjänar alla hyllningar.

Jag skulle ha valt J. K. Rowling om inte hennes transofobiska åsikter gjorde mig väldigt kluven till henne som person just nu (det är inte lätt när ens hjältar faller av piedestalen), på grund av den betydelse som Harry Potter har haft för mig.

Istället väljer jag Margaret Atwood, som kan vara lite ojämn, men oftast skriver rent fantastiska böcker.

2. IT – En gigantisk bok som varit på din TBR länge (600 sidor eller mer).

Det får nog bli Ringaren i Notre Dame av Victor Hugo. Han skriver alltid så förbannat tjocka böcker.

3. Carrie – En klassiker som alla har läst utom du.

Pride and Prejudice av Jane Austen. Det känns som om alla har läst den och den refereras till frisk i romance och feelgood på ett sätt som gör att jag ibland inte känner att jag riktigt hänger med. Men jag har så svårt för Austen att den inte riktigt lockar.

4. Misery – En läskig bok på din TBR-lista

The King in Yellow av Robert W. Chambers ska tydligen vara väldigt obehaglig.

5. Gerald’s game – En bok som ska bli film/serie som du behöver läsa.

Får jag ta en som redan har hunnit bli film? Det är i så fall I’m Thinking of Ending Things av Iain Read. Jag har filmatiseringen på min lista på Netflix, men tvekar verkligen inför att se filmen innan jag har läst boken.

6. 11/22/63 – En historisk roman du ser fram emot.

Go Tell the Bees That I Am Gone av Diana Gabaldon. Om hon nu kunde få ändan ur och skriva klart den…

7. Tagga någon.

Jag hoppar över det här steget. Den som känner sig manad kan känna sig taggad.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på The Stephen King Book Tag

  1. Im thinking of ending things vill jag verkligen se! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.