Stora veckans vego av Sara Begner

Stora veckans vego av Sara Begner

Författare: Sara Begner
Förlag: Norstedts (2019)
Antal sidor: 249 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Sara Begner är nog min absoluta favoritkock. Ser jag ett recept som är signerat med hennes namn, då är sannolikheten rätt stor att jag kommer tycka att maten är god. Hon skapar bland annat mycket recept för Coop, där hon är involverad. Stora veckans vego är en samlingsvolym som slår ihop de bästa recepten från hennes två tidigare vegokokböcker.

Bland de recept som har provlagats i mitt hushåll och som finns med i Stora veckans vego kan quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing, mathavre-otto med zucchini och sparris och fetaostgratinerad broccoli verkligen rekommenderas. Bilderna i denna bok på de olika recepten bjuder på en ren fest för ögat. Och gör dig garanterat hungrig.

Stora veckans vego bjuder på bred variation och inspiration vad gäller vegetarisk matlagning. Här finns allt från vegetariska versioner av klassisk husmanskost, såsom en uppdaterad version av raggmunk med andra rotfrukter, till olika exempel från andra delar av världens kök. Det finns lite av något för alla, med andra i boken. Oavsett om du gillar kryddstark mat eller mer neutral mat.

Här i Stora veckans vego finns också ett klimattänk. Det finns recept som du kan använda om du får över av någon rätt. Det finns exempel på olika röror och såser som man lätt mixar ihop med hjälp av ledsna grönsaker. Utöver maträtter, så finns det också efterrätter och smoothies. Det är överlag en väldig välrundad bok som bjuder på riklig inspiration.

Om du ska investera i en av Sara Begners vegetariska kokböcker, låt det då bli Stora veckans vego. Den bjuder verkligen på lysande inspiration.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.