Supernatural, säsong 7

Omslagsbild Supernatural, säsong 7

Innehåller spoilers för tidigare säsonger.

Skapare: Eric Kripke
Skådespelare: Jensen Ackles, Jared Padalecki
Produktionsår: 2011-2012
Säsong: 7
Antal avsnitt: 23
Längd: 921 minuter

Castiel har öppnat Skärselden och absorberat dess själar. Det har gett honom gudsliknande krafter och han ska nu karva ut sin plats i världen som dess nya Gud. Men i Skärselden fanns inte bara monstersjälar. Något långt äldre och mäktigare lurade där. Något som Gud en gång för länge sedan låste undan. Inte ens Castiels nya förmågor kan rå på dem och leviataner släpps åter fria på jorden. Hungriga, men intelligenta, utarbetar de en plan för att förslava människan och förvandla världen till sin privata buffé. Frågan är om Sam och Dean ska lyckas stoppa dem.

Supernaturals sjunde säsong är väl heller ingen större favorit, men jag tycker i alla fall att det är ett tydligt lyft gentemot säsong 6. Berättelsen är mer fokuserad. Vi har en övergripande historia – kampen mot leviatanerna – blandat med vanliga monster of the week-episoder och en bihistoria av konsekvenserna av att Castiel krossade väggen i Sams huvud som skyddade honom mot minnena av sin tid av helvetet.

Och det är väl en av de bitar som jag tycker allra bäst om med säsong 7, därför att det ger Jared Padalecki en verklig utmaning. En utmaning som han klarar med råge. Han lyckas porträttera Sams ångest och bristande verklighetsförankring med riktig övertygelse. Att det dessutom ger oss möjlighet att återse Mark Pellegrino som Lucifer gör ju inte saker och ting sämre. Även som hallucination har han några av de bästa replikerna.

Även om jag tycker att de senare säsongerna har generellt har varit svagare, så har de också introducerat några av mina favoritkaraktärer i serien. I säsong 7 introduceras vi till Felicia Day som Charlie Bradbury, en nördig hacker som är skrämmande kompetent, och Osric Chau som Kevin Tran, en begåvad student som också visar sig vara en profet. Trist nog introduceras de rätt sent i säsongen. Sedan måste vi ju nämna James Patrick Stuart, som är perfekt i rollen som den sliskige Dick Roman som leder leviatanerna. Även om jag inte tycker att avsnittet är det bästa, så bör det tilläggas att James Marsters och Charisma Carpenter spelar ett gift par häxor i denna säsong och det är oerhört kul att se dem agera mot varandra igen.

Några av mina favoritavsnitt i säsong 7 är Death’s Door; Repo Man; The Born-Again Identity samt The Girl With the Dungeons and Dragons Tattoo. Jag kommer inte att nämna handlingen kring Death’s Door, då det avslöjar en hel del, men det är ett känslomässigt, Bobby-centriskt avsnitt som jag älskar. I Repo Man kommer ett gammalt fall tillbaka för att förfölja Sam och Dean, när det verkar som en demonisk seriemördare de drev ut ur en brevbärare för några år sedan tycks vara tillbaka. I The Born-Again Identity börjar hallucinationen av Lucifer pressa Sam till gränsen av vad han klarar av att hantera. Och i The Girl With the Dungeons and Dragons Tattoo introduceras vi till Charlie i ett spännande avsnitt som liknar en klassisk kuppfilm.

Även om säsong 7 av Supernatural inte är någon favorit, så är det ändå en hyfsad säsong med flera starka avsnitt.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Supernatural, säsong 7

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.