Svaren på frågestunden

Jag somnade visst på passet igår (förbannade feber). Här kommer de något försenade svaren.

Vad gör du för något numera? Pluggar, jobbar?

Jag står till arbetsmarknadens förfogande, det vill säga att jag är arbetssökande. Men inte länge till: nu till våren kommer jag börja läsa en fristående kurs inom psykologi.

Vilken bokkaraktär skulle du vilja vara för en dag?

Efter lite om och men så tror jag nog att jag skulle vilja vara Hermione Granger i Harry Potter och fången från Azkaban. Mer lite specifikt i början av skolåret så att jag fick använda tidvändaren utan att ha förstört mig själv med stress.

Varför vill jag då vara Hermione? Om jag hade gått på Hogwarts, skulle jag förmodligen ha varit Hermione. Men förhoppningsvis är jag inte fullt lika nitiskt vad det gäller skolan.

Det skulle vara hur underbart som helst att kunna utöva magi. Dessutom: Hogwarts! Det säger egentligen allt.

Favorittv-serier

Det känns ibland som jag tittar alldeles för mycket på TV, men när den här frågan kom fick jag faktiskt stanna upp och tänka efter.

Jag har tre moderna serier som jag följer med stor spänning och som är mina favoriter på TV just nu:

 1. The Mentalist ser jag både repriser och nya avsnitt av just nu. Den handlar om Patrick Jane, som efter att hans fru och barn har mördats börjar hjälpa CBI med att utreda brott. Jakten går för att hitta seriemördaren som mördade hans familj. Mycket bra och spännande serie. Ibland känns det om om man borde vara trött på dessa ständiga förvecklingar (Jane sköt en man som han trodde var Red John – seriemördaren – men nähej, hoppsan, det var visst inte Red John trots allt), men de lyckas på något sätt få serien att kännas som en frisk fläkt ändå.
 2. White Collar är berättelsen om bedragaren Neal Caffrey, som släpps villkorligt fri genom att han ska hjälpa FBI:s white collar unit. Jag längtar efter att säsong 4 ska börja gå i Sverige.
 3. BBC:s Sherlock, den moderniserade Sherlock Holmes-serien med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman i huvudrollerna, är bland det bästa jag har sett på TV någonsin. Jag ser fram emot säsong 3 med lite vemod eftersom jag har hört att de förmodligen inte kommer gör någon mer säsong efter det.

Två äldre serier som jag räknar som favoriter:

 1. Arkiv X är en kultklassiker. FBI-agenterna Scully och Mulder undersöker diverse bisarra fenomen. Stundtals otroligt läskig, särskilt om man maratontittar. Kan inte säga hur många gånger jag har förbannat mig själv därför att jag har sett för många avsnitt och nästan gett mig själv nervsammanbrott…
 2. Även serien Highlander är en favorit som jag brukar se om lite då och då. Handlar om Odödliga som bara kan dö om du hugger huvudet av dem och följer Duncan MacLeods äventyr. Mycket spännande.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Svaren på frågestunden

 1. Monika skriver:

  Den nya Sherlock Holmes-serien är verkligen dunderbra. Jag trodde inte jag skulle tycka om en modern version, men oj, vad fel jag hade.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag råkade se den av en slump (mamma och jag följde Trial & Retribution innan Sherlock tog dess plats i programtablån) och sedan var jag fast 🙂 Det märks att skaparna är stora Sherlock Holmes-nördar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.