Tematrio: Böcker jag inte har läst ut

TematrioDet är en strålande vacker dag, vilket gör att det känns trist att behöva sitta inne och plugga hela dagen. Men innan jag sätter igång med det tänker jag sätta igång med veckans tematrioBerätta om tre böcker som ni inte läste klart, vad fick er att besluta att avsluta?

Canada av Richard Ford vann jag i en tävling inne hos och dagarna går och jag kastade mig över den i samma stund som jag fick den. Tyvärr upplevde jag den som lite seg och fastnade inte för sättet som den var skriven på, men jag tänkte ge den en ny chans i år.

The Long Hard Road Out of Hell av Marilyn Manson och Neil Strauss är en biografi som jag kom 60 sidor in i innan jag gav upp. Även om saker säkert har inträffat, känns det överdrivet och tillskruvat på ett sätt som förvandlar Manson till en stereotyp. Rutten kvinnosyn och övertydliga försök att provocera gör att boken åkte ut.

Rock Hard av Leon ”Whitey” Thompson är en biografi över en man som suttit inspärrad på Alcatraz. Språkligt känns det som en katastrof och jag funderar på att rensa ut den. Tror inte att det kommer bli bättre med tiden.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Tematrio: Böcker jag inte har läst ut

 1. dessa har jag inte heller läst.

 2. Nilmas Bokhylla skriver:

  Jag har inte gett mig på någon av dessa heller men jag har en hög med andra oavslutade 😉

 3. Robert W skriver:

  Böcker med dåligt språk kan göra mig vansinnig.

 4. Maria skriver:

  Jag lyckades faktiskt ta mig igenom Kanada men var inte jätteförtjust. Jag gillade inte bokens andra hälft.

 5. Boklysten skriver:

  Mansons bok har jag läst. Kanada finns i bokhyllan men den har jag ännu inte hunnit sätta tänderna i.

 6. MissMagic skriver:

  Ah, ja alla böcker kan inte vara vinnare. Jag tycker alltid det är så tråkigt att lägga ifrån mig en bok som jag påbörjat men egentligen är det ju ännu dummare att ödsla mer tid på den 😛

 7. Anna skriver:

  Kanada hade jag glömt bort! Har också börjat på den ett par gånger – tror jag, för jag kommer faktiskt inte ihåg någonting förutom första raden, som ju citeras friskt här och där så jag kanske bara har lärt mig den…

 8. Åsa skriver:

  Absolut! Ge Fords Kanada en ny chans. Egendomlig bok, men fascinerande. 😉

 9. Lena skriver:

  Har inte läst någon av böckerna ur din trio.

 10. Bokdamen skriver:

  Jag har inte läst någon av dessa men haft funderingar på att läsa Kanada. Få se om det blir av någon gång….

 11. Marilyn Manson har jag läst, men kommer inte ihåg så mycket från den. Tyckte i vart fall inte vidare mycket om den, men tack och lov spillde det inte över till musiken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.