Tematrio: Favoritklassiker

Tematrio

Det blir en klassiker (pun not intended) i denna veckas  tematrio. Lyran ger oss följande uppmaning: Berätta om tre klassiker ni gillar!

Jag har ju skrivit om det tidigare, så jag får försöka tänka ut ett par andra denna gång.

1. Andarnas hus av Isabel Allende läste jag och älskade när jag gick i gymnasiet. Det är en roman som sträcker sig över fyra generationer i en chilensk släkt. En riktigt magisk berättelse.

2. Dödssynden (To Kill a Mocking Bird) av Harper Lee handlar om rasism och förlusten av oskuld i den amerikanska södern. Jag läste den också i gymnasiet, när jag gick i trean, och blev väldigt tagen.

3. The Importance of Being Earnest av Oscar Wilde är en komedi om två män som båda använder den falska identiteten Ernest för att vinna två kvinnors hjärtan, vilket leder till en hel del förvecklingar. Väldigt rolig.

 

ps. Ni kommer väl ihåg att gissa boken?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tematrio: Favoritklassiker

 1. Lena skriver:

  Har läst andra böcker av Isabel Allende, men inte denna!

 2. Monika skriver:

  Dödssynden läste jag för bara någon vecka sedan och jag gillade egentligen berättelsen, men inte sättet den berättades på 🙂

 3. Bokdamen skriver:

  Hm, är osäker på om jag har läst något av Harper Lee, men det låter lite bekant så kanske, eller så tänker jag på någon annan bok, får ta och kolla upp den 🙂

 4. Anna A skriver:

  Oscar Wilde är ju lysande. Förstår inte varför jag glömmer bort honom hela tiden när jag ska lista bra böcker och/eller författare.

 5. Maria skriver:

  Andarnas hus älskade jag. Däremot blev jag inte så förtjust i hennes nästföljande böcker och sen blev det ingen mer Allende för mig.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har läst en del av henne, bland annat hennes ungdomsböcker som jag tyckte väldigt mycket om. Eva Luna ska jag läsa denna månad och det blir första ”vuxenboken” av henne på ett tag.

 6. Sanna skriver:

  Wilde får nog hamna på läslistan. Tack för påminnelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.