Tematrio: Filmatiseringar

TematrioDå var tisdagen slut och det är jag med. Helt slutkörd. Andra dagen tillbaka i studier och det är mycket jobbigare än jag trott.

Men tematrio bör jag nog orka med. Denna vecka uppmanas vi att berätta om tre filmer där du även läst boken/böckerna. Vilken var bäst, boken eller filmen?

The Talented Mr. Ripley är den första jag kommer att tänka på. Filmen är från 1999 och Matt Damon gör en briljant prestation som Patricia Highsmiths psykopatiska antihjälte Tom Ripley. Ett fall där jag definitivt tycker att filmen är bättre än boken.

The Crow är baserad på James O’Barrs seriealbum med samma namn. En hämndberättelse om en man som kommer tillbaka från graven för att hämnas på de män som mördade honom och hans flickvän. Det är mycket våldsamt, men samtidigt slår den vemodiga tonen an i mig. Jag tycker mycket om både seriealbum och film, men tycker nog att filmen är snäppet vassare då den har utvecklat historien ytterligare.

V for Vendetta är baserad på Alan Moores kultförklarade seriealbum med samma namn. I ett fascistiskt Storbritannien stiger en man fram för att väcka folket. Han är enbart känd som V. Jag tycker lite bättre om filmen, men seriealbumet är riktigt bra det också.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tematrio: Filmatiseringar

 1. Boklysten skriver:

  Har varken läst eller sett någon av de här.

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Känner ju igen titlarna men har varken läst eller sett!

 3. Marie Eggimann skriver:

  V for Vendetta har jag sett men är lite osäker på de andra, känns bekant.

 4. MissMagic skriver:

  Åh läste precis The talented mr Ripley. Helt fantastisk bok och det gör mig glad att höra att filmen också är bra. Ser fram emot att kolla upp den snart 🙂

 5. Åsa skriver:

  Känner inte till någon av dessa, varken som film eller bok.

 6. Monika skriver:

  Spelade in V for Vendetta när den gick på TV och när jag började titta på den så tänkte jag ”vilken skit”, men fortsatte ändå. Och det var tur det, den var jättebra 🙂

 7. Zelly skriver:

  The Crow och V för Vendetta har jag endast sett filmerna, tyckte verkligen om båda två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.