Tematrio: Stockholm

TematrioDenna onsdagseftermiddag känner jag mig mest som en våt fläck. Jag är helt slut efter att ha rastat hundar och varit hos kurator. Det blir nog en tidig kväll för min del.

Men tematrio orkar jag nog allt med. Denna vecka uppmanas vi att berätta om tre romaner som utspelar sig i vår huvudstad.

Stockholms undergång av skrivarkollektivet Fruktan är en samling noveller som alla skildrar de möjliga sätt som Stockholm kan gå under på. Möjligheterna är oändliga: en sjukdom drar in över staden som får människor att förfrysa inifrån, ett märkligt väderfenomen sänker sig över staden och så vidare… En novellsamling av hög klass och stor spridning!

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt är något helt annat, nämligen romance. Beatrice Löwenström är en beläst, intelligent kvinna i en tid när detta inte är något ideal. Seth Hammerstaal är stadens mest beryktade ungkarl. Deras vägar korsas för första gången på Operan och sedan många gånger i Stockholms societet. Simona Ahrnstedt skriver riktigt bra och jag, som inte är någon romanceläsare, blev helt frälst.

Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri utspelar sig efter ett bombdåd i Stockholm. Den unge Amor irrar omkring i en paranoid stad som är fylld av poliser. I framfickan har han en telefon, i bakfickan en kniv. En kort, men väldigt intensiv bok som visar att du inte behöver många sidor för att berätta en stark historia.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tematrio: Stockholm

 1. Boklysten skriver:

  Överenskommelser har jag läst. Jag ringer mina bröder skulle jag vilja läsa.

 2. Den sista har jag läst och gillat.

 3. Robert W skriver:

  Okej, okej, jag SKA försöka få tag på Stockholms undergång. Det är så många som nämner den.

 4. Jag ringer mina bröder måste jag se till att läsa, den verkar så väldigt bra.

 5. Monika skriver:

  Har inte läst något av Jonas Hassen Khemiri, men jag har sett en film som bygger på en av hans böcker, Ett öga rött. Den gillade jag inte alls, men böckerna är förmodligen bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.