The Dark Knight: Förväntningarna grusades

The Dark KnightThe Dark Knight

Regissör: Christopher Nolan
Betyg: ☆

Batman, kommissarie Gordon och åklagaren Harvey Dent sätter in en hårdsatsning mot Gothams maffia. Dessvärre råkar de väcka den slumrande draken då Jokern vaknar till liv. Fast beslutsam att vända ut och in på Gotham och visa att de alla egentligen är nere på hans nivå, lanserar Jokern en våldsam strid för att visa alla människans mörka natur.

Få karaktärer skrämde mig och fick mig att sitta som på nålar när jag var liten som Jokern. Det här är Jokern som det är meningen att han ska vara: irrationell, labil och fruktansvärt läskig. Det är klart och tydligt varför Heath Ledger fick en postum Oscar för sin insats som denna mardrömsfigur.

Tyvärr tillhör jag den där lilla, impopulära skaran som är måttligt imponerad. Jag är fruktansvärt uttråkad under hela filmen. Varje gång handlingen stagnerar känns det som om lösningen är att kasta in ytterligare en våldsscen eller actionsekvens bara för att få något att hända.

Med skickliga skådespelare såsom Morgan Freeman, Gary Oldman och Heath Ledger – kunde de inte ha gjort något bättre?

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på The Dark Knight: Förväntningarna grusades

  1. Lennart skriver:

    Håller med fullständigt att Heath Ledgers Joker är minst lika bra som Jack Nicholsons Joker… fast på 2 helt olika sätt… det du glömmer bort i din recension är att det är en film som är baserad på en serietidning… och dessa brukar inte göra några filosofiska djupdykningar, utan det brukar mest vara våld på våld osv… tycker faktiskt att den enligt ditt betygsystem faktiskt är värd fyra stjärnor… 🙂 men smaken e ju som baken skild… 😉

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har heller inte begärt några filosofiska djupdykningar 😉 Jag har bett om fler berättartekniska knep för när handlingen stagnerar. Om andra filmer baserade på serier klarar ut det, tycker jag att jag kan begära samma sak av The Dark Knight 🙂 Men smaken är ju som baken, som du säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.