The Half of It

Omslagsbild The Half of It

Regissör: Alice Wu
Manus: Alice Wu
Skådespelare: Leah Lewis, Daniel Diemer, Alexxis Lemire
Produktionsår: 2020
Längd: 104 minuter

Ellie Chu är en intelligent tonåring, som står utanför gemenskapen i den helvita staden Squahamish. Hon bor tillsammans med sin pappa vid tågstationen, där pappan arbetar. Pengar har de inte särskilt gott om, så Ellie drygar ut kassan genom att skriva sina skolkamraters uppsatser mot betalning. Sportfånen Paul är dock inte intresserad av att få en uppsats skriven. Han vill istället ha Ellies hjälp att skriva ett kärleksbrev som ska fånga Aster Flores, stadens vackra prästdotter. När Ellie motvilligt går med på det hela, räknar hon inte med att hon och Paul ska bli vänner. Eller att hon själv ska förälska sig i Aster.

The Half of It är en Netflixproduktion vars trailer lockade mig att se den en kväll. Alice Wu är både en begåvad regissör och manusförfattare som har lyckats skapa ett intelligent, underhållande tonårsdrama. Musik och redigering fungerar i perfekt harmoni för att skapa en mysig berättelse. Jag blir charmad från första till sista stund. Det här är en berättelse om att hitta sitt sanna jag här i livet och våga stå för det. Det handlar om att offra saker och lägga ned arbete på de relationer du har här i livet. Karaktärerna i filmen har djup och komplexitet, vilket får dem att kännas verkliga.

Själva filmen börjar med en vacker, konstnärlig animation och voiceover, som leder oss in i mysteriet med kärlek vid en ung ålder. Ytterligare en styrka i The Half of It är berättelsens uppbyggnad; hur den konstant fångar ditt intresse, får dig att vilja lära känna karaktärerna och hur det ska gå för dem.

Leah Lewis levererar ett starkt porträtt av en blyg, men fast besluten, flicka i The Half of It. I kontrast med hennes intelligens står Daniel Diemers naivitet, hur han kämpar med att kommunicera och uttrycka sina känslor. Trots att de är så pass olika, lyckas skådespelarna skapa en övertygande vänskap mellan deras karaktärer.

The Half of It är en varm, skickligt uppbyggd, historia om den första stora kärleken, om vänskap, om att hitta sig själv. Jag tycker verkligen att ni ska ge den en chans.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på The Half of It

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.