The Invisible Man

The Invisible Man

Regissör: Leigh Whannell
Manus: Leigh Whannell
Skådespelare: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge
Produktionsår: 2020
Längd: 124 minuter

Cecilia har äntligen lyckats lämna sin kontrollerande och våldsamme pojkvän. Nu försöker hon återhämta sig hemma hos vänner. Men snart briserar nyheten om att Adrian har tagit sitt eget liv. Överraskande nog har han lämnat en större summa pengar till Cecilia. Men när underliga och skrämmande sammanträffanden börjar att ske och snart få dödlig utgång, måste Cecilia bevisa att hon blir jagad av någon som ingen kan se.

I The Invisible Man får vi en modern tolkning av H. G. Wells klassiska kortroman med samma namn. Huvudpersonen i den är vad jag inte minns särskilt sympatisk, men här har han om omöjligt blivit ännu mer obehaglig. Jag tycker också om den moderniserade tolkningen av vad det är som gör att han har förmåga att bli osynlig.

The Invisible Man är den andra filmen jag ser i år som Elisabeth Moss spelar i och jag måste säga att jag är jävligt imponerad. Hon spelar verkligen fantastiskt i den här filmen, som en terroriserad kvinna som omgivningen snart börjar tro är galen. Det enda jag önskar är att scenerna med Oliver Jackson-Cohen hade blivit fler. Överhuvudtaget att han hade fått vara med mer. Han är en duktig skådespelare och fruktansvärt bra på att spela psykopat.

I vanliga fall brukar jag ju gnälla på att filmer sällan håller när de är över två timmar, men herregud, The Invisible Man håller verkligen hela vägen. Stämningen har mig verkligen i ett järngrepp. Jag sitter som på nålar och undrar hur det hela ska sluta. Om Cecilia ska klara sig. Det här är nervpirrande och outhärdligt spännande stundtals.

The Invisible Man är en snygg, modern tolkning av en klassisk science fiction-berättelse som håller tittaren i ett järngrepp och lyckas vara både spännande och riktigt obehaglig.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på The Invisible Man

 1. Monika skriver:

  Men visst är den bra! Och Elisabeth Moss har nog seglat upp till att bli favorit, nu efter att jag har sett första säsongen av The handmaid’s tale också. Hon är fantastisk.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Hon är verkligen riktigt skicklig, dock är jag osäker på om jag vill se The Handmaid’s Tale. De verkar ha ändrat väldigt mycket från boken, så jag är lite osäker på om jag skulle tycka att ändringarna är till det bättre…

 2. Jag har funderat på att se den här sedan den kom ut men jag är lite nervös för vad den kommer göra med mina nerver!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Ja, den är ju spännande och obehaglig, så det kan vara läge att vara nervös 😉 Du får krama Nitro och be honom vakta dig. När jag tittar på skräckfilm och blir lite rädd, brukar jag tänka på att Marabo härstammar från tempelhundar vars jobb var att skrämma bort onda andar. Så då säger jag åt henne att hon får göra sitt jobb 😀

 3. Pingback: Månadsrapport: Oktober 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.