The Librarians, säsong 1

Omslagsbild The Librarians, säsong 1

Skapare: John Rogers
Skådespelare: Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth, John Harlan Kim, John Larroquette
Produktionsår: 2014-2015
Säsong: 1
Antal avsnitt: 10
Längd: 500 minuter

Under ett uppdrag för NATO:s räkning, stöter överste Eve Baird på den enigmatiske Flynn Carsen. Han hjälper henne mot terroristerna och försvinner sedan spårlöst. När hon rapporterar om denna incident, ber hennes överordnade henne att ta semester för att de upplever att hon är överarbetad. I samma veva får hon ett brev där hon bjuds in till Biblioteket och möter på så sätt bibliotekarien Flynn Carsen igen. Det visar sig att hon har blivit hans väktare. Snart står klart att potentiella bibliotekarier mördas och det är upp till Eve och Flynn att rädda de tre som återstår. Tillsammans kan de kanske besegra Ormens brödraskap, som vill återföra magin till världen…

Min pappa är väldigt förtjust i filmserien som har Flynn Carsen som huvudperson. Själv har jag aldrig riktigt fallit för filmerna och var skeptisk till tv-serien The Librarians. Men tv-serien har jag däremot fallit som en fura för. Det beror till stor del på karaktärerna som befolkar serien. Flynns odrägliga personlighet mildras av den kompetenta Eve Baird, mästertjuven Ezekiel Jones, konstexperten Jacob Stone, mattesnillet Cassandra Cillian och Jenkins, den buttre innehavaren av annexet som inte är alltför nöjd med att se det invaderas av alla dessa människor.

Skådespelarna gestaltar verkligen sina karaktärer så att de blir komplexa och har en oneklig kemi med varandra. För mig, som är oerhört karaktärsdriven när det gäller vad jag faller för, är detta oemotståndligt. Lägg därtill att serien verkligen är underhållande skriven så att man får många skratt, tillsammans med ett stråk av allvar, blir det verkligen beroendeframkallande.

The Librarians leker i sin första säsong med myten om kung Arthur på ett nytänkande vis. Likaså blandar det annan mytologi, framförallt grekisk, på ett sätt som känns väldigt intressant. Visserligen lånar serien ganska frisk från Supernatural till sin inspiration, men tonen i de båda serierna är så pass olika att det fungerar. The Librarians är mer lekfull och ljus, medan Supernatural är svartare och mer hopplös.

The Librarians är en riktigt underhållande tv-serie som med sina karaktärer och humor snabbt charmade mig första gången jag såg säsong 1.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Säsong 1

Säsong 2

Säsong 3

Säsong 4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på The Librarians, säsong 1

  1. Pingback: The Librarians, säsong 2 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: The Librarians, säsong 3 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  3. Pingback: The Librarians, säsong 4 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.