The Secret Horses of Briar Hill av Megan Shepherd

Omslagsbild The Secret Horses of Briar Hill av Megan Shepherd

Författare: Megan Shepherd
Illustratör: Levi Pinfold
Förlag: Walker Books (2016)
Antal sidor: 240 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Likt så många andra barn har Emmaline evakuerats från storstaden till landsbygden, där bombhoten är mindre. På Briar Hill bor barn med tuberkulos och omhändertas av nunnor. Emmaline ser dock hästar med vingar i speglarna, som ingen annan kan se. Det blir hennes hemlighet. När hon en dag klättrar över ägornas murar, råkar hon på en sådan häst i verkligheten. Foxfire har skadats och kan inte flyga. Det är Emmaline som måste vårda henne och skydda henne. Foxfire svävar nämligen i stor fara från den Svarta hästen, som jagar i det färglösa månskenet. För att bygga en sköld måste Emmaline finna färgglada skatter. Men hur hittar man färger i en grå värld?

Jag fick nys om The Secret Horses of Briar Hill genom en entusiastisk recension från Maggie Stiefvater. Då blev jag genast nyfiken. Om en favoritförfattare lovordar en bok, då blir i alla fall jag lite särskilt intresserad av att läsa den.

The Secret Horses of Briar Hill är en modern barnbok som känns som en av de klassiska barnböckerna. På ett bra vis. Det känns som en berättelse som alltid har funnits: berättelsen om Emmaline och hästarna hon ser i speglarna. Det spännande uppdrag hon får för att rädda den häst som förirrat sig in i deras verklighet. Hon uppvisar både mod och kämpaglöd, trots sin svåra sjukdom, som riktigt suger tag i mig som läsare. Det hela är lättläst och uppmuntrar till att sträckläsa.

Megan Shepherds text gifter sig så väl med Levi Pinfolds vackra blyertsillustrationer. The Secret Horses of Briar Hill är en sådan bok där text och illustration är i sådan harmoni att det är svårt att föreställa sig den ena utan den andra. Riktig magi uppstår när de kombineras.

The Secret Horses of Briar Hill är en riktigt vacker barnbok av det gamla snittet, men det hela är inte något negativt utan ger en känsla av tidlöshet. Att boken alltid har funnits.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på The Secret Horses of Briar Hill av Megan Shepherd

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.