This or That?

Nilma hade tagat mig till att göra den här och det var riktigt kul.

01. Ljudbok eller bok i handen?
I have the attention span of gnat, också känt som att lyssna på ljudböcker kan driva mig till vansinne. Det enda tillfälle jag kan lyssna på ljudböcker är om jag har något annat att göra, som att virka. Att lyssna på ljudböcker när jag städar går inte bra eftersom jag ofta lämnar rummet under perioder. Så böcker i handen gör att jag har någonstans att göra av händerna och går i min egen takt.

02. Pocket eller inbunden?
Jag vet inte om jag har någon tydlig preferens. Inbunden känns som om den är mer otymplig och tar mer plats, å andra sidan är de oftast snyggare och håller bättre. Just nu blir det mycket pocket på grund av platsbrist.

03. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Svårt, men det får nog bli påhittat ändå. Även om jag läser mycket verklighetsbaserat, så läser jag nog mer som är påhittat.

04. Harry Potter eller Twilight?
Skojar du? Harry Potter! De spelar inte ens i samma liga.

05. Fantasyvärld eller vår värld?
När du säger fantasyvärld tänker jag automatiskt high fantasy och det har jag dessvärre tröttnat på. Jag tycker om fantasy som utspelar sig i vår värld eller liknande. Duger det som svar?

06. Kindle, iPad eller annat?
De få gånger jag läser e-böcker gör jag det på datorn.

07. Låna eller köpa böcker?
Jag vill helst äga de böcker som jag läser, av någon anledning. Förmodligen för omläsningens skull.

08. Bokhandlar eller online?
Både ock? Jag handlar nog mest i bokhandel, faktiskt, om du räknar Myrorna som bokhandel. Men jag tycker även otroligt mycket om min lokala Akademibokhandel, så även om det blir dyrare köper jag gärna böcker där.

09. Ensamstående bok eller trilogi?
Ensamstående, får det nog bli. Trilogier har blivit väldigt populärt på senare år, men jag tycker om att läsa en bok och veta att jag kommer få tillfredsställande svar i slutet av den utan att behöva vänta på nästa, vilket inte är garanterat i serier och trilogier.

10. Tjock bok eller kort bok?
Kort bok, all the way. Tjocka böcker får mig att börja kallsvettas.

11. Romans eller action?
Inget av det? Såvida du inte räknar drama som action…

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Mysa under en filt. I don’t tan, I don’t freckle – I BURN.

13. Varm choklad eller latte?
Det får bli varm choklad eftersom jag inte dricker latte. Annars trumpar kaffe varm choklad lätt.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Jag tycker inte de här två utesluter varandra. Jag läser ofta recensioner för att se om en bok verkar intressant, men sedan bildar jag ju min egen uppfattning om jag väljer att läsa den. Jag läste ett dussin negativa recensioner på Frost av Maggie Stiefvater innan jag läste den själv och jag tyckte väldigt mycket om den.

Då ska jag då tagga två personer och det får bli How Hollow Heart and Full och Lotten.

Nu ska jag försjunka mig ned i NaNoWriMo så jag lär inte vara kontaktbar på en stund…

Bådar gott att jag knappt kan skriva på svenska.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på This or That?

  1. Najs, jag hade nästan tänkt göra den utan att bli taggad av någon.

    Jag har också samma problem med ljudböcker. Jag börjar ALLTID tänka på en massa andra saker.

  2. Anette skriver:

    Så gøy å bli bedre kjent med deg, jeg ser at jeg mener det samme som deg i mange av punktene 🙂

  3. Pingback: This or that « Lottens Bokblogg

  4. Lotten skriver:

    Har gjort den nu. Passade bra idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.