Time Between Us av Tamara Ireland Stone

time between us

Författare: Tamara Ireland Stone
Serie: Time Between Us, #1
Förlag: Corgi Childrens (2013)
Antal sidor: 384 sidor
Recensionsexemplar: Nej

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus

Jag lade märke till att min syster satt och var helt uppslukad av Time Between Us. När boken ändå låg framför mig på bordet, tänkte jag att jag kanske skulle passa på att läsa baksidestexten. Den fick mig att tänka på Tidsresenärens hustru, fast för ungdomar. Så jag bad om att få låna den för att undersöka saken närmre.

Det var aldrig meningen att Anna och Bennett skulle träffas: hon är sexton år under 1995 och han är sjutton år i år 2012. Anna är desperat att lämna småstaden hon har vuxit ur och ge sig ut på äventyr. Bennett försöker desperat stanna på en och samma plats. Han har nämligen en unik förmåga att resa genom tid och rum, vilket för honom till Annas tid och med honom följer möjligheter och äventyr. Men allt som deras förhållande blir djupare, desto mer måste de konfrontera verkligheten att Bennett när som helst kan slungas tillbaka till sin egen tid.

Time Between Us är Tamara Ireland Stones debutroman och det märks. Vissa saker känns som om hon borde ha utvecklat ytterligare, även om jag tycker att hon har lyckts riktigt väl med tidsreseaspekten. Dock känns det som om Annas andra bästa vän, Danielle, är fullständigt överflödig eftersom hon är utan större personlighetsdrag och inte alls utvecklad. Jag glömmer därtill bort henne hela tiden.

Det är en ganska standardungdomsbok, men söt på sitt vis. Vi har tjejen som inte riktigt trivs med sitt utseende, som vill bort och drömmer om något annat. Vi har killen som är mystisk och varnar henne för honom. Vi har den utåtriktade och vackra väninnan. Men även om det är detaljer som är välbekanta, så har jag det riktigt mysigt medan jag läser Time Between Us.

Jag tror Anna är en karaktär som många, ung som gammal, kan känna igen sig. Hon har ett behov att lämna sin stad, att hitta sin egen plats, som gjorde att jag direkt identifierade med henne. Sedan är jag inte helt galen i att det är i princip enbart tack vare en kille som hon får sina äventyr. Men de är ett gulligt par med bra kemi. Som kärlekshistoria är den riktigt söt.

Time Between Us är en ganska typisk ungdomsbok, men den är riktigt söt och perfekt för den som vill läsa något kravlöst.

betyg3

Andra böcker i serien

Time Between Us

Time After Time (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Time Between Us av Tamara Ireland Stone

  1. Pingback: Topp 10 böcker på vinterns TBR-lista - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Time After Time av Tamara Ireland Stone - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.