Sex karaktärer som alla tycks gilla, men som jag inte fattar grejen med

Topp Tio Tisdag

Jag är fruktansvärt morgontrött denna morgon. Så trött att jag vandrade iväg när jag hade stigit upp och undrade varför världen var så himla suddig. Jag måste ju vara bra trött! Jo, men visst, fast det underlättar faktiskt om närsynta lilla jag tar på mig glasögon…

Så jag är kanske lite bitsk i dagens Top Ten Tuesday-inlägg. Ni får ta det med en nypa salt. Veckans tema är: Ten Characters Everyone Loves But I Just Don’t Get or Ten Characters I LOVE But Others Seem To Dislike.

Christian Grey (Femtio nyanser av honom) är definitivt nummer ett. På vilket sätt är han en drömman? Jag tycker om män som respekterar mig, tycker att mitt nej är ett nej och fattar att bara för att han har en fäbless för en sexuell grej så innebär det inte att han är tvunget att ha det. Eller om han måste det så skulle han kanske leta efter en partner som är mer kompatibel på det planet.

Edward Cullen (Twilight) faller väl lite inom ramen för ovanstående karaktär. Plus att han glittrar i solsken. Hu! Dessutom så finner han det lämpligt att smyga sig in i en tjejs, som han inte ens pratat med, sovrum och betrakta henne medan hon sover. Det är inte romantiskt, det är läskigt.

Laila (Askfödd) är det så många som är uppriktigt förtjust i. Jag gillade henne, men jag ser inte hur hon skulle vara en sådan nydanande karaktär. Visst är det skönt med en feg huvudperson, men det läggs så himla stort fokus på hennes utseende…

Cinder (The Lunar Chronicles) gillar jag. Jag gillar henne verkligen. Förlåt att du är med på den här listan, Cinder. Men jag är inte så där upp över öronen förtjust som alla tycks vara. Jag gillar Scarlet bättre.

Skuggmästaren (Grisha) gillar jag som antagonist. Han är grym och riktigt obehaglig. Jag kan därför inte riktigt förstå de som tycker att han skulle vara bättre för Alina än Mal, med tanke på allt han har utsatt henne för. Men när vi ändå talar om trollen…

Mal Oretsev (Grisha) gillade jag i första boken. Sedan började han bete sig som en idiot när det kom till Alina, hennes krafter och den makt hon innehade. Inte på ett sätt som kändes som om han var oroad för henne. Mer som att han alltid hade tagit hand om henne och inte gillade att hon plötsligt kunde stå på egna ben.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Sex karaktärer som alla tycks gilla, men som jag inte fattar grejen med

 1. Monika skriver:

  Jag har ju bara läst om Cinder av de här böckerna och jag har faktiskt inte träffat Scarlet än 🙂

 2. Ewelina skriver:

  Grey har jag också fått väldigt svårt för, speciellt efter att ha läst just Grey… 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Min syster säger att berättelsen blev intressantare ur hans synvinkel, men inte direkt att det gjorde honom mer sympatisk. Jag har funderat på om jag ska läsa den, men jag avskydde Femtio nyanser av honom så jag vet inte om jag ska utsätta mig själv för det.

 3. Boklysten skriver:

  Har ju inte läst någon av de här böckerna så känner inte till karaktärerna.

 4. Håller inte med om Cinder, tycker hon är ljuvlig. Men det är iofs Scarlet med. Och Cress. Winter var det svagare kortet för mig.

  Grishatrilogin tycker jag går från riktigt bra, till inte alls vidare bra genom böckerna. Den jag har allra svårast för är Alina. Håller med om att den antike skuggmästaren inte skulle ha varit en bra partner för henne, däremot antagligen en grymt kontrollerande sådan…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag gillar också Cinder, men jag har svårt att se henne som den stora förebild alla säger. I första boken har hon inte en enda konversation med någon av de andra kvinnliga karaktärerna som inte handlar om en man…

   Jag är väldigt svag för Alina. Och hela trilogin 😉 Fast jag tyckte att Ur askan var det svagare kortet.

 5. Lottens bokblogg skriver:

  Finns det verkligen någon som gillar Grey? På riktigt?
  Men Cinder… min favorit 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.