Tio nyårslöften

Topp Tio TisdagDet är årets sista tisdag och så även dags för den sista Top Ten Tuesday. Temat är Top Ten Goals/Resolutions For 2015 — bookish, blogging or otherwise! För min del blev det en blandning av bokliga och övriga löften.

1. Ta bättre hand om mig själv. Min kropp nådde tydligen sin gräns för stress och press nu under hösten, och jag måste se till att ta det lugnare. Komma ihåg att allting inte måste vara perfekt.

2. Fortsätta gå ut och promenera två gånger om dagen. Jag hatar att promenera för att promenera, men att gå ut och rasta min mormors hund gör promenaderna betydligt roligare.

3. Försöka minska på antalet hyllvärmare. Jag tänker mig att jag ska försöka med att läsa fem hyllvärmare innan jag får köpa en ny bok. Det har blivit lite si och så med det på sista tiden, men nu ska jag försöka skärpa mig.

4. Begränsa antalet inköp på bokrean. Egentligen hade jag tänkt sätta upp att jag inte skulle köpa några böcker alls på bokrean, men det verkade inte realistiskt. Nu ska jag i stället försöka låta bli att köpa på mig så otroligt många böcker och bara sådana böcker som jag verkligen vill ha.

5. Hitta tillbaka till det lustfyllda i skrivandet. Skrivandet måste vara roligt, om det är en plikt så blir det inte av och suger i stället glädjen ur tillvaron.

6. Delta i boktolvan. Att välja tolv författare till 2015 har varit klurigt, men vilka det blir kommer att avslöjas på fredag.

7. Delta i kaosutmaningen. Den verkar svårare än någonsin i år, men vi får se hur det går. Jag tänker inte välja böcker utifrån utmaningen.

8. Läsa 100 böcker. Men det är inte katastrof om det blir mindre.

9. Ha läst alla mina julklappsböcker innan jul nästa år.

10. Bara njuta av läsningen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Tio nyårslöften

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Mål 1 är ju det allra viktigaste! Hoppas du i synnerhet lyckas med det.
    Jag insåg nu i jul att jag inte nått mål 9…

  2. Lena skriver:

    Både viktiga och trevliga löften.

  3. Anna A skriver:

    Ser ut som en bra lista, kan nog skriva under på det mesta jag med. Lycka till! 🙂

  4. Monika skriver:

    Det är inte kul när kroppen säger ifrån, men så länge det gått bra så kan det vara en värdefull läxa. Var nära den berömda väggen ett tag när jag pluggade, men klarade mig och nu är jag väldigt uppmärksam på de tecken man trots allt får. Ta hand om dig!

  5. [Anna] skriver:

    Jag ska oxå försöka handla lite mindre på årets bokrea och bearbeta hyllvärmarna 🙂

  6. Hoppas verkligen du lyckas med första-målet!
    Tänker också att jag inte ska låta utmaningarna, som kaos, besämma vad jag ska läsa, men lyckas sällan förbli helt opåverkad…

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Det hoppas jag med, men ibland känns det lättare sagt än gjort. Det kommer mycket press från omvärlden också 🙂

      Jag blir också påverkad av kaosutmaningen, särskilt om det kan vara till hjälp med att välja hyllvärmare ur hyllorna att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.