Tisdagstrion: Bokomslag i min favoritfärg

Redan tisdag och min jobbvecka börjar (har jobbat helg, så jag var ledig igår.) Snart dags att pallra sig iväg till jobbet, men innan dess är det dags för tisdagstrion. Ugglan & Boken lämnar oss idag att tolka temat bokomslag i min favoritfärg.

Min favoritfärg är röd och de tre omslag ni ser nedan är rödare i verkligheten än vad de var på dessa bilder.

The Power av Naomi Alderman är en sådan bok som fortfarande väcker starka känslor hos mig, en längre tid efter att jag har läst den. I den värld Alderman målar upp vaknar en förmåga hos kvinnor att manipulera elektricitet, vilket gör dem till det starkare könet. Genom att vända på könsrollerna blottlägger hon elegant våra brister och det sjuka i systemet. Jag måste läsa om den så att jag kan skriva den längre recension som den förtjänar, istället för den minirecension jag orkade när jag först läste den.

Muse of Nightmares av Laini Taylor ser väldigt orange ut på bild, men är röd i verkligheten. Eftersom det är en uppföljare vill jag inte nämna alltför mycket om handlingen, bara att Laini Taylor har ett fantastiskt språk och sinne för att bygga fantastiska världar. Denna duologi, som börjar med Strange the Dreamer, är väl värd att läsas.

Dödsritten av Maggie Stiefvater är en av mina favoritböcker. Den inleds med meningen ”Det är den första dagen i november, så idag kommer någon att dö.” Befolkning på ön Thisby lever med ett öga ständigt riktat ut mot havet, där bäckahästar kan komma upp ur vågorna och dra ned den oaktsamma. I november varje år går Scorpioloppet av stapeln, där folk rider på halvt tämjda bäckahästar i förhoppning om att vinna ett storslaget pris. Huvudpersonerna Puck och Sean har olika anledningar till att vilja vinna detta pris. Maggie Stiefvater har ett fantastiskt språk och atmosfären i den här boken dröjer sig kvar.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

32 svar på Tisdagstrion: Bokomslag i min favoritfärg

 1. Monika skriver:

  Dödsritten har jag med i min boktolva så i år är det dags. Stiefvater ska äntligen läsas 🙂

 2. Marie Eggimann skriver:

  Rött är snyggt, det har jag gärna i kläder. Snygga omslag.

 3. Sara Pepparkaka skriver:

  Men, alla tre böckerna låter ju himla lockande!

 4. rött är fint en speciell månad

 5. Gabriella skriver:

  Jag älskar Maggie Stiefvater men har ännu inte läst Dödsritten/Scorpio Races. Fast det beror mest på att den hamnat på en plats där den inte syns. Måste åtgärdas snart. 🙂 Strange the Dreamer har jag, men vet inte när den kommer att bli läst. Och The Power låter jätteintressant. Skriver upp den på vill-läsa-listan. 🙂

 6. TinaO skriver:

  Vacker trio! Jag har läst Shiver-trilogin, men inte vågat ge mig på Dödsritten. Jag har av någon anledning fått för mig att jag inte kommer gilla den? Märkligt.

 7. Robert W skriver:

  Äntligen någon mer än jag som valde rött 🙂

 8. Vi ligger i samma färgskala! Har inte läst nån av dessa dock.

 9. Ugglanoboken skriver:

  Rött är fint! Tack för boktipsen!

 10. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon av dina fina röda böcker

 11. Lena skriver:

  Verkligen fina bokomslag. Har inte läst någon av dem.

 12. The Power är jag väldigt nyfiken på 🙂

 13. Boklysten skriver:

  Laini Taylor har jag läst annat av. Tack för tips!

 14. Mösstanten skriver:

  Aldermans bok har jag funderat på att läsa. Bra att bli påmind.

 15. Evelina skriver:

  The Power är en bok jag vill läsa i år, så hoppas jag ska kunna ta mig i kragen och läsa den.

 16. Åsa skriver:

  Naomi Aldermans Makten är med bland de böcker som B Obama hade med på listan med rekommenderade böcker (12 av dessa har jag givit mig sjutton på att läsa!), så den kommer jag snart att ta tag i. Verkar riktigt spännande världsbygge som säkert kan vara tankeväckande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.