Topp 10 senaste tilläggen på TBR-listan

Topp Tio Tisdag

Imorse väcktes jag alldeles för tidigt av en liten hund som ville ha klappar. Visserligen väldigt gosigt, men morgonen känns tung efter det. Tur att jag redan har förberett det mest med dagens Top Ten Tuesday-inlägg. Veckans tema är Top Ten Books I’ve Recently Added To My TBR.

Mycket av min TBR-lista håller jag faktiskt i huvudet, men den här gången valde jag att utgå från vilka jag senast hade lagt till på TBR-hyllan på Goodreads.

Imprudence av Gail Carriger är andra delen i The Custard Protocoll, som är en uppföljare till Parasollprotektoratet. Jag blev inte helt övertygad av första boken, men vill ändå väldigt gärna läsa den här.

Out of Orange av Cleary Wolters lade jag till efter att jag hade läst ut Piper Kermans Orange Is the New Black. Cleary Wolters är Nora Jansens (Alex Vause i tv-serien) verkliga förlaga och det här är hennes berättelse.

The Long Way to a Small, Angry Planet av Becky Chambers fick jag tips om under En smakebit på søndag. Jag är sugen på att läsa mer science fiction och det här lät som något jag skulle kunna gilla.

And the Devil Will Drag You Under av Jack L. Chalker hittade jag när jag letade vintage sci-fi. En demon bestämmer sig för att rädda vår domedagsdömda planet genom att skicka två människor till fem alternativa dimensioner.

Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri har funnits på min mentala TBR-lista sedan den kom ut och eftersom jag nu har den här hemma så kommer jag snart läsa den.

The Memory of Light av Francisco X. Stork handlar om en kvinna som efter ett misslyckat självmordsförsök vaknar upp på ett psykiatriskt sjukhus. De personer hon lär känna där får henne att omvärdera livet. Jag älskade hans debut, så jag har stora förhoppningar på den här.

Fear the Drowning Deep av Sarah Glenn Marsh involverar häxor och mystiska drunkningar. Det finns en uråldrig ondska i havet som omger platsen där Bridey bor. Den låter väldigt spännande.

The Replacement av Brenna Yovanoff involverar bortbytingar och låter riktigt spännande. Tillsammans med Tessa Gratton och Maggie Stiefvater är hon en del av skrivarkollektivet Merry Sisters of Fate. Eftersom jag har gillat de andra två så tror jag väl att jag ska tycka om henne också.

Aldrig ensamma av Anna Jakobsson Lund är andra delen i hennes trilogi Systemet. Jag blev väldigt förtjust i första delen och riktigt längtar efter att få dyka ned i den här världen.

Fan Art av Sara Tregay handlar om en kille som blir kär i sin barndomsvän och hans tjejkompisar försöker fixa ihop dem. Den verkar lite småsöt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Topp 10 senaste tilläggen på TBR-listan

  1. Monika skriver:

    Den där Anna Jakobsson Lund blir jag bara mer och mer nyfiken på.

  2. Boklysten skriver:

    Carrigers serie vill jag läsa.

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Allt jag inte minns rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.