Topp tio böcker jag rekommenderar åt min syster

Topp Tio Tisdag

I veckans Top Ten Tuesday är Top Ten Books I’d Recommend To X Person. Vilken person vi ville skriva till fick vi välja själva och jag valde min syster.

Hej syster! Här har du tio böcker utan inbördes ordning som jag verkligen tror att du skulle tycka om:

1. Harry, a History av Melissa Anelli: Du gav mig den här i julklapp och jag älskade den (recension på den kommer lite senare i veckan). Jag tror du också skulle älska den. Säg bara till så får du låna den.

2. Hungerspelstrilogin av Suzanne Collins: Böckerna ger en djupare bakgrund än vad filmen gjorde. Jag tror att du skulle gilla böckerna.

3. Divergenttrilogin av Veronica Roth: Året som de fyller sexton år måste alla ungdomar i staden bestämma sig för vilken falang de ska tillhöra. Tris måste trotsa allt som är välbekant för att vara sann mot sig själv. Plus att allting inte är som det utger sig för att vara. Mycket spännande.

4. The Lunar Chronicles av Marissa Meyer: En ombearbetning av diverse sagor i cyberpunk miljö. I första boken är till exempel Askungen en cyborg.

5. Wolves of Mercy Falls av Maggie Stiefvater: Handlar om en flicka som alltid har varit fascinerad av vargarna bakom sitt hus. Bara det visar sig att de inte är vargar hela tiden. Annorlunda varulvsbok.

6. Books of Faerie av Maggie Stiefvater: Musik, älvor, romans…

7. Dödsritten av Maggie Stiefvater: Fastän hästarna i denna bok är mindre trevliga än de vi vanligtvis sysslar med, så har Stiefvater verkligen lyckats fånga hästälskaren i denna bok.

8. Den andre Will Grayson av John Green och David Levithan: På något sätt påminner den här mig om Glee. Särskilt slutet. Det var den här boken som fick mig att svära på väg hem från Skåne och där jag blev så himla förbannad att jag bara var tvungen att berätta vad som hade hänt, annars skulle jag ha exploderat. Sorry, om du bestämmer dig för att läsa boken. Läs boken ändå.

9. Francesca av Melina Marchetta: En dag kommer inte Francescas mamma stiga upp ur sängen. Hon måste hantera sin mammas sammanbrott, samtidigt som hon försöker navigera en helt ny skola där hon inte har några vänner. Mycket starkt om vänskap.

10. Liten parlör för älskande av David Levithan: En väldigt speciell bok om kärlek som är uppbyggd som en ordbok. Väldigt fin.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio böcker jag rekommenderar åt min syster

  1. Carro skriver:

    Låter som jättebra tips! 🙂

  2. Monika skriver:

    Hungerspelen tänkte jag nog faktiskt försöka lägga på min boktolva nästa år, det känns som att det är dags att läsa den nu 🙂

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Vad härligt att kunna dedicera listan till din syster! Lunar Chronicles tycker jag man kan rekommendera till rätt många 😉

  4. blir Den andre will greyson bättre om man kommer in i den? Störde mig så otroligt på språket inledningsvis att jag tyvärr gav upp den 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.