Topp tio böcker jag ser fram emot 2014

Topp Tio Tisdag

Då var det dags för Top Ten Tuesday igen. Veckans ämne är Top Ten 2014 Release I’m Dying To Read. Så här får ni läsa om tio böcker som kommer ut nästa år och som jag längtar efter:

1. Ljus Ljus Ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen: En finsk HBTQ-bok för ungdomar som har blivit väldigt uppmärksammad. Tror den kommer vara tragiskt. Enligt Gilla Böckers hemsida kommer den ut i februari 2014.

2. Drömtjuvarna av Maggie Stiefvater: Andra delen i The Raven Cycle. Är pepp på att återse Blue och pojkarna igen! Utkommer i mars.

3. Blodsväktaren av Tessa Gratton: Är lite skeptisk till den här eftersom det inte handlar om samma karaktärer som i Blodsmagi, men vill gärna fortsätta läsa den här serien. Kommer ut i januari 2014.

4. Färglös av Chris Wooding: Någon bloggade om denna bok där folk som återuppväcks från de döda återkommer som färglösa och möts av fördomar. Verkar väldigt intressant. Ges ut i mars 2014.

5. Sinner av Maggie Stiefvater: En bok om Isabel och Cole från Wolves of Mercy Falls. Även om de inte var mina favoriter i serien, så gillade jag dem båda. Kommer på engelska i juli nästa år.

6. Cress av Marissa Meyer: Först måste jag läsa Scarlet, men sedan är det dags att ta itu med den här. Utkommer i februari.

7. Four: A Divergent Story Collection av Veronica Roth: Trots att trilogin är slut, kan ytterligare en dos av den här världen behövas. Utkommer i februari på engelska.

8. Den sista kejsarinnan av Jung Chang: Jung Chang tacklar Cixi, en av de mest utskällda figurerna i kinesisk historia? Den här bara måste jag läsa! Utkommer i april. 

9. I huvudet på Colin Fischer av Ashley Miller och Zack Stentz: Kommer ut i februari. Huvudpersonen befinner sig på autismspektrumet och ska försöka lösa ett mysterium. Verkar väldigt intressant.

10. Två sekunder i Byron Hemmings liv av Rachel Joyce: Utkommer i april. Jag har inte läst något av författaren tidigare, men hennes böcker verkar rätt udda och sådant brukar jag kunna gilla.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio böcker jag ser fram emot 2014

  1. Gia - Bokfrossa skriver:

    Drömtjuvarna ser jag också fram emot 🙂

  2. Monika skriver:

    Förvånansvärt många författare som jag är nyfiken på på din lista; Stiefvater, Meyer, Roth. Faktum är att jag har både Cinder och Divergent på läsplattan…

  3. Lotten skriver:

    Spännande. Ganska få jag känner till. Var inte så förtjust i slutet av Blodsmagi så hennes andra står inte högst på listan 😉

  4. Linda skriver:

    Nr 10 har jag på min lista. Jag tyckte mycket om Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd så jag ser fram emot Två sekunder i Byron Hemmings liv. Får försöka att inte ha för höga förväntningar;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.