Topp tio böcker jag trodde jag skulle gilla MER

Topp Tio Tisdag

Denna vecka vill The Broke and the Bookish att vi berättar om tio böcker som vi trodde att vi skulle gilla mer eller mindre än vad vi gjorde. Jag valde att skriva om böcker jag trodde att jag skulle gilla mer än vad jag gjorde. Från början hade jag tänkt dela det femtio-femtio, men jag kom på så många jag trodde jag skulle gilla mer och bara en jag trodde jag skulle gilla mindre än vad jag gjorde…

1. The Price of Salt: Jag gillar Patricia Highsmith sedan tidigare och hade hört så mycket positivt om denna bok. Istället lämnade den mig mestadels oberörd, jag blev tvungen att bläddra tillbaka därför att jag inte alls hade tagit in vad jag hade läst, och den var nästan en plåga att ta sig igenom.

2. Lament: Ingen har väl missat att jag är rätt förtjust i Maggie Stiefvater. Därför blev jag förvånad när jag läste den första ”dåliga” boken av henne. Nej, Lament föll mig inte alls i smaken.

3. Before I Go To Sleep: Jag hade trott att den skulle vara mer spännande än den var. Sedan blev jag väldigt irriterad över sättet som minnesförlusten porträtterades.

4. 1Q84: Det var mest envishet som fick mig att läsa klart Haruki Murakamis tre böcker om… vad han nu hette och Aomame. Jag blev så fruktansvärt besviken på alla tre böckerna.

5. Cirkusdirektörens dotter: Lite samma sak som med Highsmith tidigare; jag har läst och tyckt om det han har skrivit tidigare. Men i den här boken retade huvudpersonen gallfeber på mig och drog ned betyget rejält.

6. The Casual Vacancy: När J. K. Rowling släppte nytt för första gången sedan Harry Potter blev jag närmast extatisk. Sedan fick jag kämpa mig igenom boken och blev väldigt besviken, även om jag tyckte att den var väldigt välskriven.

7. Amerikanska gudar: Jag har älskat så gott som allting jag har läst av Neil Gaiman och mycket av det jag tycker om fanns även med i boken, men det kändes som om det aldrig fick komma till sin rätt. Den här boken har en sådan handling som jag borde älska, men det blev bara så att jag gillade den.

8. The Bell Jar: Jag gillade den, men jag hade förväntat mig att jag skulle älska den. Det var inte den omvälvande upplevelse som många av mina vänner hade när de läste boken.

9. The Hungry Ghosts: Detta var ett impulsköp från förra årets bokrea och jag trodde verkligen jag skulle tycka om den. Inledningsvis tyckte jag om dess detaljerade beskrivningar, sedan blev det för mycket, och huvudpersonen var så menlös fram till de sista hundra sidorna eller så att det kändes ganska meningslöst.

10. … och bli ett vackert lik: Jag hörde talas om den här när den precis kom och såg någon intervju med Maria Hede. Därför trodde jag att skulle tycka jättemycket om den när jag väl köpte den, men nej, det blev mest platt fall.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio böcker jag trodde jag skulle gilla MER

  1. Carro skriver:

    Hm okej, jag låter nog Murakami stå en stund till i bokhyllan då 😉

  2. Monika skriver:

    Oj, två av dina står på min läslista, både Watsons och Rowlings 🙂

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Before I go to sleep har jag ju lockats av faktiskt…

  4. Upplevde något liknande med The Bell Jar. Jag tyckte att den var bra, men inte så mycket mer. Kan dock tänka mig att läsa om den någon gång för att se om jag ändrar uppfattning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.